ŞUTSO, iş gezisi ile 300 milyar Euro'luk işbirliği arayışında

ŞUTSO işadamları heyeti, iş gezisini tamamladı. İşadamları heyeti gerçekleştirdikleri gezi, ziyaret ve inceleme programıyla yaklaşık 300 milyar Euro’luk bir pazarda işbirliği ve ticaret köprüsü kurmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
ŞUTSO, iş gezisi ile 300 milyar Euro'luk işbirliği arayışında

ŞUTSO işadamları heyeti, iş gezisini tamamladı. İşadamları heyeti gerçekleştirdikleri gezi, ziyaret ve inceleme programıyla yaklaşık 300 milyar Euro’luk bir pazarda işbirliği ve ticaret köprüsü kurmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis üyeleri ve işadamlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik heyet, Meclis Başkanı İbrahim İletmiş başkanlığında bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere çıktıkları 'Avrupa Başkentleri İş Gezisi' programını tamamlayarak Şanlıurfa’ya döndü. Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de başlayan, Slovakya’nın Başkenti Bratislava ile devam eden gezi, Avusturya’nın Başkenti Viyana’da 5 toplantı, 5 ziyaret ve 6 bölge incelemesinden sonra sona erdi.

Gezi heyetinin ilk durağı Macaristan’ın başkenti Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Heyeti, Budapeşte Ticaret ve Sanayi Odası Macar - Türk Bölümü Başkanı Andras Rev karşıladı. Burada iki ülkenin kurumları arasında bilgi ve teknoloji alışverişinin ve ticari işbirliği ilişkilerin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyetin ikinci durağı ise Viyana Ekonomi Odası oldu. Viyana Ekonomi Odası Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü Günther Sucher tarafından ağırlanan heyet için Viyana ve Orta Avrupa ülkelerinin yıllık ithalat ve ihracat rakamları hakkında sunum gerçekleştirildi. Günther Sucher, yıllık yaklaşık 300 milyar Euro’luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya ve Avusturya’da Türk ürünlerinin rahatlıkla pazar bulabildiğine dikkat çekti.

ŞUTSO Heyeti’nin dördüncü durağı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avusturya Temsilciliği oldu. Heyet, MÜSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Can tarafından ağırlandı. Başkan Faruk Can, MÜSİAD’ın Avusturya’daki yapılanması, gerçekleştirdiği faaliyetler ve üye profili hakkında heyete bilgi verdi.

İşadamları Heyeti’nin son durağı ise Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avusturya Temsilciliği oldu. Heyet, TÜMSİAD Avusturya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Talu tarafından ağırlandı. Yılmaz Talu, Avusturya’daki Türk işadamları ile yapılabilecek plasman ortaklıkları ve faaliyetler noktasında desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ederek Avrupa’da iş yapmak isteyen işadamlarımıza kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

Heyet Başkanı İbrahim İletmiş, gerçekleştirilen 'Avrupa Başkentleri İş Gezisi' programı ile ilgili bir değerlendirme yaparak gezinin verimli geçtiğine dikkat çekti. Başkan iletmiş yaptığı değerlendirmede, ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına son derece önemli bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade ederek, “ŞUTSO öncülüğünde işadamlarımızın katılımı ile yapılan gezi son derece verimli geçti. Yıllık yaklaşık 300 milyar Euro’luk bir pazar hacmi olan orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Slovakya ve Avusturya’da Şanlıurfalı işadamlarımızın da yatırımlarının ve işbirliklerinin olması için temaslarımızı sürdüreceğiz. Umuyorum ki, önümüzdeki süreç içerisinde ziyaret edilen ülkelerle ticari bağlantılar, yatırım ortaklıkları ve işbirliği çalışmaları gerçekleştirilecektir.” dedi.

Gerçekleştirilen gezi ve diğer etkinlikler işadamlarının yeni pazarlar bulmalarına da önemli bir avantaj sağladığını anımsatan İletmiş, bu bakımdan Macaristan, Slovakya ve Avusturya iş gezisinin son derece yararlı geçtiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar