ŞUTSO Başkanı Ertekin: Bu devlet hepimizin, el birliği ile kalkındırmalıyız

Vergi Dairesi Başkanvekili Cemal Demir ve beraberindeki vergi dairesi müdürleri, 25.Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin’i ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
ŞUTSO Başkanı Ertekin: Bu devlet hepimizin, el birliği ile kalkındırmalıyız

Vergi Dairesi Başkanvekili Cemal Demir ve beraberindeki vergi dairesi müdürleri, 25.Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin’i ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Ertekin, "Bu devlet hepimizin, devletimizi el birliği ile kalkındırmalıyız.” dedi.

    Vergi bilincinin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ziyarette vergilendirilmiş kazancın ülke ekonomisine katkıları konuşuldu. Daha kalkınmış ve refah seviyesi yüksek bir ülke olmanın elbirliğiyle ve bunun da tüm mükelleflerin vergisini zamanında ödemesiyle mümkün olacağı vurgulandı. Başkanvekili Cemal Demir, Vergi Haftası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla 24 Şubat 2014 tarihinde başlayan ve arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan 25. Vergi Haftası, 3 Mart 2014 tarihinde sona erecek.” şeklinde konuştu.

    ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ise verginin ekonomik büyümeyi gerçekleştiren istihdamı ve sanayileşmeyi teşvik eden önemli bir mekanizma olduğunun altını çizdiği değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin, milletimizin refahının artırılması, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve verginin tabana yayılması ile mümkün olacaktır. Bunların yanı sıra, ilimizin ve bölgemizin kalkınması adına yatırımlar gerçekleştirmemiz lazım, hem iş alanları oluşturarak hem de istihdam sağlayarak ekonomimizi canlandırmalıyız. Toplumu oluşturan tüm bireyler, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte devletimizi kalkındırmak için çalışmalıyız. Bu devlet hepimizin, devletimizi el birliği ile kalkındırmalıyız” ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar