SÜTAŞ’ta eyleme yine jandarma müdahalesi

SÜTAŞ Karacabey fabrikası pankartları sebebiyle daha önce müdahale ve gözaltı ardından devam eden eyleme yeniden jandarma müdahalesi geldi. Sendika üyesi eylemciler, kendilerini fabrika önündeki beton panele zincirledi. Tek Gıda İş Sendikası’ndan...

Google Haberlere Abone ol
SÜTAŞ’ta eyleme yine jandarma müdahalesi

SÜTAŞ Karacabey fabrikası pankartları sebebiyle daha önce müdahale ve gözaltı ardından devam eden eyleme yeniden jandarma müdahalesi geldi. Sendika üyesi eylemciler, kendilerini fabrika önündeki beton panele zincirledi.

Tek Gıda İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, jandarmaya tepki gösterilirken şu ifadelere yer verildi: “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'kamuya açık bir yerin işgal edilmesi' için demokratik eylem olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdiği günde, Türkiye’nin başka bir noktasında jandarma aynı şekilde demokratik haklarını kullanan SÜTAŞ işçisini darp ediyor, haklarına engel oluyor. Jandarma gücünü yöneten yetkilileri uyarıyoruz! Siz sermayenin bekçisi değilsiniz. Siz anayasal hakların bekçisi ve koruyucususunuz. Patronun her aklına estiğinde mıntıka temizliği yapar gibi direnişçi işçileri yerinden söküp atamazsınız. Anayasal suç işliyorsunuz. Kanunları istediğiniz gibi eğip büküp, istediğiniz gibi rafa kaldıramazsınız. Hukuk devletinde kurallar dağ başında da aynı, düzlükte de aynı işlemek zorundadır. Sizler de hukuka uygun davranmak zorundasınız. Demokratik gösteri haklarını kullanan SÜTAŞ işçilerine müdahaleyi derhal durdurmaya çağırıyoruz.”

Jandarma, suç unsuru taşıdığı iddiasıyla pankartları toplamasının ardından ayrılırken, işçilerin oturma eylemi sürüyor.

CİHAN

Yorumlar