'Süt, C vitamini ve demir dışında tüm besin öğelerini içeriyor'

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Kadir Güven, süt tüketiminin artmasının sağlık harcamalarının azalmasına neden olacağını söyledi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün önemini vurgulayan ve konuyla ilgili açıklamada bulunan...

Google Haberlere Abone ol
'Süt, C vitamini ve demir dışında tüm besin öğelerini içeriyor'

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Kadir Güven, süt tüketiminin artmasının sağlık harcamalarının azalmasına neden olacağını söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün önemini vurgulayan ve konuyla ilgili açıklamada bulunan Kadir Güven, “İnsanoğlunun bebeklikten yaşlılığa giden serüveninde vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığının korunması için elzem olan bu kıymetli gıda, pek çok besin öğelerini bünyesinde bulundurmaktadır. Öyle ki Süt, C vitamini ve demir dışında tüm besin öğelerini içeren en iyi kaynaktır. Özellikle çocukluk, gebelik- emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı için önemli bir besin kaynağı olan süt, büyüme gelişmede, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan basıncının düzenlenmesi ve bazı kanserlerin gelişiminin azaltılmasında koruyucudur. Ayrıca özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde zengin kalsiyum kaynağı olması nedeniyle kemik gelişiminde önemli rolü vardır.” dedi.

Her sene olduğu gibi geleneksel olarak öğrencilere okul sütünün faydalarının anlatıldığı etkinler düzenleyip bir de süt dağıtımı yapıldığını hatırlatan Kadir Güven, “Süt geleceğimizin güvencesi olan nesillerin sağlıklı yetişmesi ideali içinde önemli yere sahip olduğu gibi, ayrıca da topluma süt tüketim alışkanlığı kazandırmak bir ülkenin sağlık harcamalarının dahi azalması anlamına gelecek gibi görünüyor. Sözlerime son verirken 21 Mayıs Dünya Süt Gününüzü kutluyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar