Susuz mezranın sakinleri, 21. yüzyıl Türkiyesinde lağım suları içiyor

Erzurum'un Karayazı ilçesi Alemdağ köyü Şeref mezrası sakinleri, 21. yüzyıl Türkiyesinde kanalizasyon ayağının bağlı bulunduğu sazlığın suyunu içiyor. 15 haneli 100'e yakın kişinin yaşadığı mezra sakinleri, geçen yıl kaymakamlık...

Google Haberlere Abone ol
Susuz mezranın sakinleri, 21. yüzyıl Türkiyesinde lağım suları içiyor

Erzurum'un Karayazı ilçesi Alemdağ köyü Şeref mezrası sakinleri, 21. yüzyıl Türkiyesinde kanalizasyon ayağının bağlı bulunduğu sazlığın suyunu içiyor. 15 haneli 100'e yakın kişinin yaşadığı mezra sakinleri, geçen yıl kaymakamlık köylere hizmet götürme birliği tarafından çeşme yapılması için boru gönderildiğini ancak pahalı olduğu gerekçesiyle bundan vazgeçildiğini ifade ediyor.

Alemdağ köyü muhtarı Ayhan Kara, söz konusu mezrada yaşayanların kanalizasyonun karıştığı suyu içtiğini söyledi. Muhtar, 25 yıldır temiz içme suyu sıkıntısı çeken mezra sakinlerinin probleminin giderilmesi için yetkili mercilerin yardımını beklediklerini ifade etti. 25 yıllık susuzluğu giderecek bütün girişimlerden netice alamadıklarını belirten Kara, "Bu olumsuz durumun düzeltilmesini istiyoruz. Şu an bu vatandaşlarımız hayvanların içtiği suyu içiyor. İçtikleri bu suya yine kanalizasyon suları karışıyor. Yine bu vatandaşlarımızın suyunda her türlü canlı böcek var ve çocukları ile kendileri hasta olmuş durumdalar." dedi.

İki çocuk babası Suat Seren, pis su içtikleri için kendisinin ve yeğenlerinin hepatit olduğunu söyledi. Seren, kirli su sebebiyle hepatite yakalandıklarını valilik, kaymakamlığa rapor halinde sunmalarına rağmen çözüm bulamadıklarını dile getirdi. Seren, besledikleri hayvanların içinde dolaşıp, dışkıladığı sazlığa, tuvalet ayaklarının bağlandığı kanalizasyon suyunun karıştığını ve bu suyu içtiklerini ifade ederek, "Kanalizasyonun ve hayvan dışkılarının karıştığı suyu bidonlarla evlerimize taşıyıp içiyoruz. Bu pis sudan dolayı çocuklarımız ve bizlerin hastalıktan başı kurtulmuyor." diye konuştu.

Çetin Kara ve İnayet Balcı isimli mezra sakinleri de temiz içme suyu hasretiyle yaşadıklarına dikkat çekip, temiz su içmek için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

CİHAN

Yorumlar