Susurluk hakimi Karagül: Devletimiz korku imparatorluğu oldu

Susurluk davasına bakan eski DGM hakimi Sedat Karagül, özel yetkili mahkemeler ile Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10.

Google Haberlere Abone ol
Susurluk hakimi Karagül: Devletimiz korku imparatorluğu oldu

Susurluk davasına bakan eski DGM hakimi Sedat Karagül, özel yetkili mahkemeler ile Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle yetkili mahkemelerin kaldırılmak istenmesini eleştirdi. Karagül, “Bu mahkemeler oy için kaldırılıyorsa ileride çok büyük sorun olabilir. Bu davalar için ihtisas lazım, özel hakim ve savcı lazım.” dedi. Karagül, devletin görevden almalarla da korku imparatorluğuna dönüştüğünü söyledi.

Özel yetkili mahkemeler ile Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle yetkili mahkemelerin kaldırılması hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından gündeme getirilmişti. Özel yetkili mahkemelerin baktığı davaların da ağır ceza mahkemelerine gönderileceği belirtilmişti.

Eski Susurluk davası hâkimlerinden Sedat Karagül, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması konusunu Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. Karagül, “Bu mahkemeler lazım mı? Bence lazım. İstanbul’da çok sayıda ağır ceza mahkemesi var. Bu davalar için ihtisas lazım. Özel hâkim, özel savcı lazım. Türkiye’nin şartları müsait mi buna bakmak lazım. Oy için yapılırsa bunlar, ileride çok büyük sorun olabilir. Devletin güvenlik mahkemesi vardır. Dünyada da var bu. Bu mahkemelere ihtiyaç vardır. Kızıp kaldırıyorsun. Böyle iş olur mu? Yürütmenin yargıya müdahalesi her zaman var. Hele şimdi, şu devirlerde daha fazla olmaya başladı. Aralık ayının 17’sinden sonra daha felaket oldu.” şeklinde konuştu.

“17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adaletin tecellisine engel olunuyor.” diyen Karagül, “Hırsızlıkları, dümenleri, dalavereleri örtbas etmek için bu. Bu açık bir şekilde yargıya müdahaledir. Bütün dünya isyan etti bu duruma. Bu partideki aklıselim insanlar da bağırıyor. Çoğu da ses çıkaramıyor korkusundan. Korku imparatorluğu oldu gitti devletimiz.” ifadelerinin kullandı.
CİHAN

Yorumlar