'Suskunluğun Çığlığı' projesine Yenimahalle Belediyesi'nden destek

Hacettepe Üniversitesi ve Sosyoloji Derneği tarafından yürütülen 'Suskunluğun Çığlığı' isimli projeye, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da destek verdi. Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların...

Google Haberlere Abone ol
'Suskunluğun Çığlığı' projesine Yenimahalle Belediyesi'nden destek

Hacettepe Üniversitesi ve Sosyoloji Derneği tarafından yürütülen 'Suskunluğun Çığlığı' isimli projeye, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da destek verdi.

Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet konularında toplumsal farkındalık oluşturmak ve zihinsel dönüşüm sağlamayı hedefleyen projenin tanıtım toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB) Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU), Hacettepe Üniversitesi ve Sosyoloji Derneği tarafından yürütülen projeye, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da destek verdi. Yenimahalle Belediyesi’nin proje ortağı olduğu toplantıya, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Murat Tuncer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve akademisyenler de katıldı.

Projenin açılışında konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün yaygınlaştığını belirterek, bu sorunun toplumsal yara haline gelmeye başladığını dile getirdi. Kadına yönelik şiddetin Türkiye adına utanç verici olduğunu kaydeden Yaşar, “Şiddete maruz kalan, ezilen, kişiliği yok edilmek istenen, baskı altında tutulan kadınlarımızın bir hukuk devletinde haklarının en üst düzeyde korunması gerekir. Bu, demokrasinin en önemli temelidir.” ifadelerini kullandı.

Sosyoloji Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Birsen Gökçe de proje hakkında bilgi vererek okuma yazma ve ihtiyaç duyulan kursların da bu proje içerisinde olduğunu söyledi. Çeşitli yaş gruplarına, eğitim ve daha güzel bir yaşam için seminerler düzenlendiklerini belirten Gökçe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkürlerini ileterek, “Bu tür etkinliklerde Fethi Yaşar adını sık sık duyuyoruz. Keşke tüm Belediye Başkanları sizin gibi olsa. Hayata geçirdiğiniz ve destek olduğunuz tüm faaliyetleri takip ediyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar