Sürücüleri canından bezdiren fahri trafik müfettişlerine sınırlama

Sakarya’da bazı trafik müfettişlerinin bir günce yüzlerce araca trafik cezaları kesmesi tepkilere sebep olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sürücüleri canından bezdiren fahri trafik müfettişlerine sınırlama

Sakarya’da bazı trafik müfettişlerinin bir günce yüzlerce araca trafik cezaları kesmesi tepkilere sebep olmuştu. Sürücüleri canından bezdiren uygulama, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün de tepkisini çekti. Bazı fahri trafik müfettişlerinin makulün ötesinde çok fazla ceza kestiklerini tespit ettiklerini belirten Büyük, bununla ilgili makul bir sınır koyduklarını söyledi.

Büyük, seçim güvenliği ile ilgili toplantıda, basın mensuplarının bazı fahri trafik müfettişlerinin çok fazla ceza kesmelerini hatırlatması üzerine yaptığı açıklamada, geçen yıl fahri trafik müfettişlerinin kestiği cezaları değerlendirmeye tabii tuttuklarını vurguladı. Bazı trafik müfettişlerinin makulün ötesinde çok fazla ceza yazdığını tespit ettiklerini ifade eden Büyük, “Bunlarla ilgili makul bir sınır koyduk. Yılbaşından bu yana fahri trafik müfettişlerinin aylık ceza oranlarını ben takip ediyorum, artık o geçmiş yıllardaki büyük rakamların olmadığını görüyoruz.Bunların yansımasını sizlerde göreceksiniz.” dedi.

    Sakarya’da 400 civarında fahri trafik müfettişi olduğunu dile getiren Büyük, bu müfettişlerin trafik görevlilerinin ulaşamadığı, insan hayatını olumsuz etkileyen, trafik güvenliğini zedeleyen konularda tespitlerini cezai yaptırıma dönüştürdüklerini ifade etti. Büyük, “Yoksa eline alıp ta sıradan herkese ceza yazmasını çok da tabii bulmuyoruz. Emniyet teşkilatında trafik görevlilerinin dışındaki memurlarımızın da ceza tutanağı yazma uygulamaları var. Bizim eksikliğimiz geçmişte kim ne kadar ceza kesmiş bir incelemeye tabi tutmadık. Genel bakıyorduk ama şimdi her ay bir anormallik olup olmadığına bakıyoruz. Bundan sonra göreceksiniz öyle bir anormallik olmayacak. Bu düzenlemeyi de yapmış olduk.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar