Sürücü kurslarına usta öğretici

Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) Sınav Yönetmeliği'nin değişmesinin ardından, Adana'da sürücü kurslarında usta öğretici olarak görevlendirilecek kişilere yönelik kurs düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Sürücü kurslarına usta öğretici

Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) Sınav Yönetmeliği'nin değişmesinin ardından, Adana'da sürücü kurslarında usta öğretici olarak görevlendirilecek kişilere yönelik kurs düzenlendi. Kursu başarıyla bitirenlerin sürücü kurslarında usta öğretici olarak istihdam edilebilecekleri belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğiyle açılan, Erkan Eğitim Kurumları'nın da ev sahipliği yaptığı kursa 136 kişi katıldı. En az yüksek okulu mezunu, 3 yıllık ehliyeti bulunan kişilerin katılabildiği kurs 33 gün sürdü. 200 saat dersin anlatıldığı kursiyerler teorik derslerin ardından, uygulamalı direksiyon eğitimi aldı. Pratik eğitimler sonrası yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı.

Milli Eğitim, HEM, Trafik Şube Müdürlüğü ile Sağlık Meslek Lisesi'nden konunun uzmanları tarafından verilen kurslarda, ‘Güvenli araç kullanımı, ölçme değerlendirme, trafik ilk yardım, iletişim, trafik kuralları, trafik eğitim ve psikolojisi başta olmak üzere çeşitli konularda bilgiler aktarıldı.

Kursun sona ermesi nedeniyle Erkan Eğitim Kurumları Kurttepe Şubesi'nde tören yapıldı. Törene, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hatipoğlu ve kursiyerler katıldı. MTSK yönetmeliğinin değişmesi sonrası açılan ilk kursa yoğun ilgi olduğunu bildiren Milli Eğitim Müdürü Selamet, gelen talepler doğrultusunda daha az sayıdan oluşan gruplar halinde, Adana'nın farklı ilçelerinde kurslar açabileceklerini söyledi. Kursiyerlerle sohbet edip, sorularını cevaplandıran Selamet, özellikle istihdamla ilgili yaptığı önerileriyle katılımcıların ilgisini çekti. Selamet, yeni yönetmelikle birlikte ders uygulamalarında ve sınavlarda değişiklikler de yapıldığını, bu değişikliklerin sürücü adaylarına daha verimli, daha kaliteli eğitim verilmesini hedeflediğini vurguladı.

Eğitime her zaman destek verdiklerini bildiren Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hatipoğlu da yapılacak her türlü kursta veya eğitim çalışmalarında kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar