Sürücü Kurslarına Sınırlama Geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu yapılandırılması kapsamında vergi borcu bulunan şirketlerin eğitim verme izinleri iptal edilebilir.

Google Haberlere Abone ol
Sürücü Kurslarına Sınırlama Geliyor

SGK’ya borcu olan ve yeterli özelliklere sahip aracı olmayan sürücü kursları ehliyet için eğitim veremeyecek. 29 Mayıs 2013 tarihinde yayınlanan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kuralları Yönetmeliği gereği bazı yasaların faaliyete geçmesi için sürücü kurslarına verilen bir yıllık ek süre haziran dönemi kayıtlarıyla bitiyor.

Haziran dönemi kayıtlarını başlatacak sürücü kursları, Sosyal Güvenlik Kurulu'na (SGK) borcunun olmaması ve eğitimde kullanılacak araçların belirli yaşın altında olması gerekecek. Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Tema Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Alparslan Dumlu, “29 Mayıs 2013 tarihinde yayınlana ‘Motorlu Taşıtlar Sürücü Kuralları’ yönetmenliği yayınlandığı tarihte birçok maddesi yürürlüğe girmişti. Ancak bazı maddelerin yürürlüğe girmesi için sürücü kurslarına bir yıllık bir süre verilmişti. Haziran ayında açılacak dönemlerde bu maddeler artık yürürlüğe girmiş olacak. Bu maddelerin yürürlüğe girmesiyle vatandaşlarımızın sürücü kursu seçimlerinde dikkatli olması gerekiyor. Şöyle ki, bir aylık dâhil SGK’ya borçlarını ödememiş sürücü kurslarına MEB dönem açmasına izin vermiyor. Sürücü adaylarının başvurduğu sürücü kursu SGK borcunu ödemişse sizin bir döneminiz de yanmış olacak. Vatandaşlarımızın sürücü kurslarına kayıt olurken bu konuda sürücü kurslarını irdelemesi gerekiyor.” dedi.

“Artık sürücü kursları eğitimde kullanacakları araçların belirli yaşın altında olması gerekiyor.” diyen Dumlu şöyle devam etti: “Bu nedenle sürücü kursları araçlarını yenilemek zorunda. Ayrıca sürücü kurslarında belirli sayıda araçlarının olması gerekecek. Aksi halde yine MEB sürücü kurslarına dönem açmasına izin vermeyecek. Türkiye’de 3300’den fazla sürücü kursu var. Bu sürücü kurslarının araçlarını değiştireceğini ve araçlarının sayısını tamamlamak için yeni araçlar alacağını hesaplarsak araç piyasası daha da canlanmasını bekliyoruz.”

Yorumlar