Suruç patlayan bomba Rus yapımı çıktı

Olay yerinde inceleme yapan soruşturma ekibi olguyla ilgili detaylı bilgilere ulaştılar.

Google Haberlere Abone ol
Suruç patlayan bomba Rus yapımı çıktı


Olay yerinde inceleme yapan soruşturma ekibi olguyla ilgili detaylı bilgilere ulaştılar.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüne neden olan bombanın Rus yapımı olduğu belirtildi. ANS PRESS’in haberine göre, olay yerinde inceleme yapan soruşturma ekibi olayla ilgili detaylı bilgilere ulaştı. Olayı yapan kişinin patlamanın gerçekleştiği yere geldiğinde birkaç gözlemci tarafından gözaltında tutulduğunu tahmin eden kolluk gözlem kameralarının görüntülerini izlerken bu olguyu odak tutuyorlar.

Kamera görüntülerine göre, patlamayı gerçekleştirdiği ön görülen kişi kültür merkezine giriyor. Ancak patlamayı gerçekleştiren kişinin henüz aynı kişi olduğu netlik kazanmadı. Elde edilen bilgilere göre, IŞİD üyesi olduğu düşülen kişinin gözlemcileri de olayı uzaktan kontrol altında tutuyor. Ayrıca patlamanın gerçekleştirdiği sırada GSM kayıtlarında bölgede 27 aktif konuşma saptandı. Bu görüşmeler tek tek ayrıntılı şekilde incelenecek.

İstihbarat kaynaklarına göre, konuşan numaralardan en az biri durumu uzaktan kontrol eden kişilerden birine ait olduğu düşünülüyor. Kullanılan patlatıcıların ise Rus yapımı TNT bulunduğu bildirildi. İddiayı araştırmak üzere Ankara'dan bölgeye yeni bilirkişi ekibi sevk edildi.

 

Patlama IŞİD üyesi olan 18 yaşındaki kızın işlediği bildirilse de onun kimliği resmi olarak henüz açıklanmadı. Başka bir bilgiye göre ise olayı kadın kıyafeti giymiş 20 yaşındaki Adıyaman sakini Abdurrahman Alagöz elindeki paketi patlatarak yaptı.

 

 

Yorumlar