Suruç katliamından bir kurban daha!

Suruç katliamında yaralanan Mert Cömert tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Suruç katliamından bir kurban daha!


Suruç'ta hayatını kaybeden 33'üncü genç olan Cömert'in cenazesi Samsun'a götürülecek. Cömert, Suruç'a gitmeden önce 'Ölmezsek iyidir, ölürsek artık bizi unutmazsın abi. Devamlı paylaşımlar yaparsın hakkımızda, 'Karadeniz'in asi çocuğu Kobani'de şehit düştü' diye'. Heykelimi dikin, ben insanlık için gidiyorum..." demişti
Suruç katliamında ağır yaralanan ve 26 gündür Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan 22 yaşındaki Mert Cömert hayatını kaybetti.Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonları’nın (SGDF) düzenlediği etkinlikle Kobane’ye yeniden inşa çalışmalarına destek olmak için giden heyetin içinde yer alan Cömert, saldırıdan bu yana Şanlıurfa’da tedavi görüyordu. ETHA’nın haberine göre, gece saatlerinde kalbi duran Cömert’e müdahale edildiği, ancak hayata döndürülemediği öğrenildi. Suruç’ta hayatını kaybeden 33’üncü kurban olan Cömert’in cenazesi Samsun’a götürülecek. Cömert gibi Vatan Budak da saldırıda ağır yaralanıp hastaneye kaldırılmış, ancak 16 gün sonra hayatını kaybetmişti.
'KARADENİZ'İN ASi ÇOCUĞU...'

Mert, Kobani'ye geçmek için Suruç'a gitmeden önce sosyal medya üzerinden arkadaşıyla mesajlaşmış, "Ölmezsek iyidir, ölürsek artık bizi unutmazsın abi. Devamlı paylaşımlar yaparsın hakkımızda, 'Karadeniz'in asi çocuğu Kobani'de şehit düştü' diye'. Heykelimi dikin, ben insanlık için gidiyorum... Orada Karadeniz'imizi iyi bir şekilde temsil edeceğime inanıyorum" diye yazmıştı. (Radikal)



Yorumlar