Suruç Feza Dershanesi'nin STS sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Şanlıurfa Suruç Özel Feza Dershanesi’nin hafta sonu 5, 6 ve 7. ile lise 9, 10 ve 11. sınıfların yönelik düzenlediği STS sınavına 2 bin 500 öğrenci katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Suruç Feza Dershanesi'nin STS sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Şanlıurfa Suruç Özel Feza Dershanesi’nin hafta sonu 5, 6 ve 7. ile lise 9, 10 ve 11. sınıfların yönelik düzenlediği STS sınavına 2 bin 500 öğrenci katıldı.

Düzenlemiş olduğu her sınava büyük ilgi gösterilen Feza Dershanesi’nin son yaptığı sınavda 2 bin 500 öğrenciyi sınava almanın haklı sevincini yaşadıklarını dile getiren Suruç Özel Feza Dershanesi Müdürü Mehmet Karageçili, ’’Bize, gerek dershanelerin kapanmaması konusunda, gerek düzenlemiş olduğumuz çeşitli sınav oturumlarında bize destek çıkan Suruç halkına çok teşekkür ederiz.’’ dedi.

Yeni eğitim sisteminde dershanelere ihtiyaç kalmayacağını söyleyen yetkili ağızlara rağmen bu yıl yapılan STS sınav oturumuna geçen yıla oranla çok daha geniş bir katılım olduğunu belirten Karageçili, ’’Güneydoğu’da eğitim şartları hepimizce malum. Burada STS’de dereceye giren öğrencilere çeşitli imkânlar sunulup, erken kayıt imkânından yararlanma fırsatı verilecek ki öğrenciler batı’daki bir öğrenci ile eşit düzeyde yarışma fırsatı bulsun. STS sınavına giren öğrencilerimiz sınavda ter dökerken, veliler ise dışarıda heyecanlı bir şekilde beklediler. Biz, bize teslim edilen öğrencilerimizin en güzel şekilde eğitim-öğretim alıp vatanına milletine hayırlı bir birey olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.’’ ifadesini kullandı.

"İHTİYAÇ DEVAM ETTİĞİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZI DERSHANEYE GÖNDERECEĞİZ"

İki çocuğu STS sınavına getiren Nasır Yağmurlu, dershane ve ücretsiz eğitim veren okuma salonlarının kapatılması halinde doğu-batı arasında eğitim-öğretim eşitsizliğin daha da artacağını dile getirdi. Yağmurlu,’’ Maalesef Güneydoğu’da MEB’e bağlı devlet okullarında eğitim ve öğretimin çoğu, kendi branşında olmayan derse ücretli olarak giren öğretmenler tarafından veriliyor. Bu durum devlet okullarının yanında özel dershanecilik eğitimini elbet zorunlu kılıyor.‘’ diye konuştu.

Dershanelerin, özel hoca tutacak veya çocuğunu özel okula kaydedecek kadar maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Enver Yavuzer adlı veli ise ’’Dershanelerin kapanmasını istemiyorum. Çünkü Türkiye genelinde STS'lere katılım çok fazla olduğu için çocuğum sınav durumunu ölçme imkânı buluyor. Bir veli olarak bu sistemin devam etmesini istiyorum. İhtiyaç devam ettiği sürece çocuklarımızı dershaneye göndereceğiz. Eğer dershanelere ihtiyaç varsa bu ülkede birilerinin bunu engellemeye kalkmış olması, bu ihtiyacı ortadan kaldırmıyor.’’ şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar