Suriye’ye yardım götüren 75 TIR İstanbul’dan yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH), öncülüğünde Suriye’ye insani yardım malzemesi götürmek üzere hazırlanan 75 TIR, İstanbul’dan törenle yola çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye’ye yardım götüren 75 TIR İstanbul’dan yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH), öncülüğünde Suriye’ye insani yardım malzemesi götürmek üzere hazırlanan 75 TIR, İstanbul’dan törenle yola çıktı. Türkiye genelinde yola çıkan TIR sayısı ise 229 oldu. Yardım TIR’larında gıda, mama, ilaç ve tıbbi malzeme, çocuk bezi, tekstil, ayakkabı, çadır, yatak ve battaniye gibi malzemelerinin bulunduğu belirtildi.

İHH'nın ‘Sana İhtiyacım Var’ ve ‘Komşuluk Hakkı İçin’ sloganıyla Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde hazırlanan yardım TIR’ları, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de gerçekleştirilen törenle yola çıktı. Kampanya kapsamında İstanbul’dan 75, 59 ilden 154 olmak üzere Türkiye genelinden 229 yardım TIR’ı aynı anda Suriye’ye doğru yola çıktı. TIR’larda ihtiyaç sahibi Suriyeliler için gıda, mama, ilaç ve tıbbi malzeme, çocuk bezi, tekstil, ayakkabı, çadır, yatak ve battaniye gibi malzemelerinin bulunduğu açıklandı.

Hareket öncesi konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, kampanyaya 147 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini aktardı. Suriye’de yaşanan katliamlara dikkat çeken Yıldırım, başta Müslüman ülkeler olmak üzere dünyayı sessiz kalmakla suçladı. Suriye’deki gerçeğin uluslararası kuruluşların açıkladığı rakamların da ötesinde olduğunu vurgulayan Yıldırım, herkesi Suriye halkına yardıma çağırdı.

Yapılan duaların ardından 75 yardım TIR’ı, İstanbul’dan Suriye’ye doğru yola çıktı. TIR’ların bir kısmının Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direk geçiş yapacağı bildirildi. Yardımların öncelikle Suriye içindeki sınır hattında bulunanlar ile Halep ve Şam çevresi ile Yermük Kampı gibi iç bölgelere gönderileceği kaydedildi.


CİHAN

Yorumlar