Suriye’ye Erzincan’dan 15 TIR yardım gönderildi

Suriyeliler için toplanan 15 TIR dolusu yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırmak üzere Erzincan’da yola çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye’ye Erzincan’dan 15 TIR yardım gönderildi

Suriyeliler için toplanan 15 TIR dolusu yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırmak üzere Erzincan’da yola çıktı. TIR’lar, okunan dualar eşliğinde Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunun sınır kapılarından geçerek Suriye’ye gidecek.

Erzincan’da sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturulan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu(ESTOYAD) tarafından Suriyeli vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası tamamlandı. ‘Erzincan’dan Suriye’ye İnsanlık Taşıyoruz’ yardım kampanyasına, anaokulunda öğrencilerden iş adamlarına, cami cemaatinden, fakirine ve zenginine, yaşlısından gencine herkesin destek verdi. Yaklaşık 800 bin TL değerinde 15 TIR dolusu yardım toplayan Erzincanlılar, yardımları Suriye’ye göndermenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. Eski terminal binasının önünde düzenlenen uğurlama programında Erzincan Müftüsü Galip Akın tarafından okunan duanın ardından, TIR’lar yola çıktı.

Yürütülen yardım çalışması hakkında bilgi veren ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar, “Çok kara güngörmüş, çok felaket yaşamış Erzincan halkı, her zaman olduğu gibi bu hayırlı işte de al-i cenablığını gösterdi. Suriyeli mazlum kardeşlerimiz adına kendine uzatılan yardım elini boş çevirmedi. Bizlerin tek gayesi Rabbimizin rızası doğrultusunda yardımlaşmak ve dayanışmak. Kampanyamızın başında da belirttiğim üzere, bizim inancımıza ve töremize göre mazlumun dini, dili, ırkı, rengi sorulmaz. Başta yakın çevremiz olmak üzere yardıma muhtaç hale gelmiş herkese el uzatmak hem Müslümanlığımızı, hem de insanlığımızın gereğidir.” dedi.


CİHAN

Yorumlar