Suriye'ye 4 tır yardım gönderildi

Türk Kızılayı,AFAD ve Suudi Arabistanlı iş adamları tarafından Lazkiye ve İdlib kırsalındaki Suriyelilere 4 tır yardım malzemesi gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'ye 4 tır yardım gönderildi

Malzemelerin Suriye tarafında dağıtımını üstlenmiş Suriye Türkleri Derneği'nin yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, Türk Kızılayı'nın temin ettiği 6 bin battaniye, 25 bin kıyafet, 150 koli bisküvi, 250 yatak, 4 ton süt, AFAD'ın 10 iri boy çadırı ve Suudi Arabistanlı iş adamları nedeni ile gönderilen 275 çadırın Yayladağı sınırına ulaştırıldığını kaydetti.

Malzeme yüklü 4 tırın, Türk Kızılayı vasıtasıyla insani yardımların geçişi için açılan Arfalı ve Güveççi mevkisinden Suriye'ye geçtiğini belirten Kömürcü, materyallerin İdlib ve Lazkiye kırsalındaki halka dağıtıldığını söyledi.

Yayladağı sınırındaki Suriye toprakları yakınlarında çatışmaların yoğunlaştığını aktaran Kömürcü, yüzlerce bireyin köylerini terk ederek güvenli bölgelere kaçtığını dile getirdi.

İnsani yardım malzemelerine her zamankinden çok gereksinim duyulduğunu vurgulayan Kömürcü, "Allah, Türk devleti ve milletinden razı olsun. Bizimle ekmeklerini paylaşıyorlar. Bölgede çatışmalar yoğunlaştı. İnsanlar perişan durumda. Kuru besin ve una ihtiyacımız var. Tüm hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar