Suriye’ye 1065 çuval un yardımı

Samsun’un Havza İlçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği tarafından Suriye’de yaşanan savaşta zarar gören Suriyelilere 2 TIR yardım gönderdi.İHH Havza Temsilciliği tarafından düzenlenen kermes...

Google Haberlere Abone ol
Suriye’ye 1065 çuval un yardımı

Samsun’un Havza İlçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği tarafından Suriye’de yaşanan savaşta zarar gören Suriyelilere 2 TIR yardım gönderdi.

İHH Havza Temsilciliği tarafından düzenlenen kermes ve hayırsever işadamlarının katkıları ile toplanan 1065 çuval un Havza’dan İHH Amasya Temsilciliği tarafından oluşturulan yardım konvoyuna katılmak üzere yolcu edildi.

TIR’lar yola çıkmadan önce İHH yetkililerince bir basın açıklaması yapıldı. Kevser Cami önünde yapılan basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan İHH Amasya Temsilciliği görevlisi Serdal Benli; Havza’dan 2 TIR Merzifon’dan 2 TIR Erbaa’dan 1 TIR ve Amasya’dan da 2 TIR olmak üzere toplamda 7 TIR buradan Suriye’de ki vatandaşlarımıza gönderiyoruz. TIR'larda yaklaşık 200 ton un,150 adet tek kişilik yatak, makarna ve kuru gıda mevcut. Yarın öğlen namazına müteakip Amasya merkez olmak üzere uğurlayacağız. Bizler İHH görevlileri olarak da araçların yanında gideceğiz. Böylelikle Amasya İHH temsilcileri olarak 21. TIR'ımızı uğurlayacağız." dedi.

Belediye Başkanı Murat İkiz ise 2 TIR yardımı Suriye’de yaşanan acı drama ufak bir nebzede olsa bir merhem ve çare olacağını düşündüklerini belirtip, "Memleketimizde huzur vardır ama orada huzur yoktur. Bu bizim görevimizdir Havza temsilcilerine ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

İHH Havza Temsilcisi Bekir Kaya ise Suriye halkının 4 yıldır Esed rejimine karşı direndiğini ve bu sebepten ötürü 1 milyon Suriyelinin Türkiye’de kamplarda veya illerde muhacir olarak yaşadığını belirterek; “İHH Havza Gönüllüleri olarak direnişin ilk gününden bu güne kadar mazlum Suriye halkının yanındayız. Suriye içindeki savaşta mağdur olan halkın ihtiyaçlarını gidermek için İHH Amasya temsilciliğimizce yürütülen yardım organizasyonuna Havza İHH Gönüllüleri olarak 2 TIR insani yardım malzemesi ile iştirak ediyoruz. Havzamızın duyarlı halkı ile işadamlarımıza yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyor, yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.” dedi.

Basın açıklaması sonrası un yüklü TIR’lar dualar ile Amasya’ya yolcu edildi. CİHAN

Yorumlar