Suriye’ye 1 TIR yardım gönderildi

Suriyeliler için toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi Erzincan'dan yola çıktı. TIR, okunan dualar eşliğinde Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunun sınır kapılarından geçerek Suriye'ye gidecek.Erzincan'da sivil toplum kuruluşlarının...

Google Haberlere Abone ol
Suriye’ye 1 TIR yardım gönderildi

Suriyeliler için toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi Erzincan'dan yola çıktı. TIR, okunan dualar eşliğinde Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunun sınır kapılarından geçerek Suriye'ye gidecek.

Erzincan'da sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturulan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (ESTOYAD) tarafından Suriyeli vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. 'Erzincan'dan Suriye'ye İnsanlık Taşıyoruz' yardım kampanyasına, anaokulunda öğrencilerden iş adamlarına, cami cemaatinden, fakirine ve zenginine, yaşlısından gencine herkes destek verdi. Daha önceden 17 TIR yardım gönderilen Suriye için 1 TIR yardım daha gönderildi. Erzincanlılar, yardımları Suriye'ye göndermenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. Erzincan Terzibaba Camii önünde düzenlenen uğurlama programında Erzincan Müftü Yardımcısı Harun Özkan tarafından okunan duanın ardından, TIR yola çıktı.

Yürütülen yardım çalışması hakkında bilgi veren ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar, "18. yardım TIR’ını Suriye ye göndermek üzere toplandık. Daha öncesinde 2 TIR bir, 15 TIR da bir olmak üzere 17 TIR yardım gönderilmiştik. Bu gönderilen 18. TIR oluyor. Suriye sınırına oradan da İHH aracılığı ile Suriye’nin iç kesimlerine yardım malzemeleri iletilecek. Erzincan halkı gerçekten müşvik, Erzincan müşvik bir memleket. Her zaman olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da Suriyeli kardeşlerine yardım elini uzatmayı ihmal etmedi." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Biz Türkiye'de huzur içinde bir Ramazan idrak ederken çevremizde ki Müslüman devletlerde çok ciddi olaylar yaşanmakta. Masum insanlar, kadınlar, çocuklar katlediliyor. Bazı bölgelerde Müslüman kardeşlerimiz birbiri ile savaşırken, Filistin'de de İsrail’in mezalimi devam ediyor. Müslümanlar bir vücudun organları gibidir. Bir tanesinin bir sancısı olsa biz Türkiye’de de olsak Filistin’dekinin, Suriye’dekinin sancısını burada Erzincan da duyabiliyoruz. Erzincan'da ki sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. 18 TIR bugün Erzincan'dan Suriye'ye gönderilecek. Biz yanlarında olamasak ta manen yanlarındayız, madden yanlarındayız. Maddi ve manevi, üzerimiz düşen ne varsa biz millet olarak bunu yapıyoruz. Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız. Erzincan olarak ta hemşehrilerimizin bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TIR yardımları Suriyelilere ulaştırmak için yola çıktı. CİHAN

Yorumlar