Suriye'nin Türk İHA'sını Düşürdüğü İddialarına Yalanlama

Suriye ordusunun Halep yakınlarında Türkiye'ye ait insansız hava aracaını (İHA) düşürdüğü iddia edildi. İddialar askeri yetkililer tarafından yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin Türk İHA'sını Düşürdüğü İddialarına Yalanlama

Rus resmi haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre, Suriyeli askeri bir yetkili, Suriye ordusunun dün Halep yakınlarında bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü söyledi. Askeri kaynaklar ise bilgiyi yalanladı.

SURİYE VE RUS HABER AJANSI 'TÜRKİYE'YE AİT' DEDİ

İHA'nın Türkiye'ye ilişkin bulunduğu iddiası ise Suriye gazetesi El Vatan'dan geldi. Sputnik'e göre, El Vatan, 'askeri yetkililerin yaptıkları araştırma neticesinde İHA'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ilişkin olduğunu saptadıklarını' öne sürdü.

Haberde, 'keşif uçuşu' oluşturan İHA'nın Halep bölgesindeki 'Suriye ordu güçlerinin pozisyonlarıyla ilgili istihbarat topladığı' ve 'bu teferruatları daha sonra Suriyeli muhaliflere ileteceği' iddiası yer aldı.

Ancak hurriyet.com.tr'ye konuşan Türk askeri kaynaklar, söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

GEÇEN HAFTA ABD İHASI'NI DÜŞÜRDÜ

Suriye ordusu, geçen hafta da bir Amerikan İHA'sının düşürüldüğünü duyurmuştu. ABD'nin Kasım 2011'de Türkiye'nin verdiği izinle Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne yerleştirdiği dört tane 'Predatör' tipi İHA'dan birinin, 17 Mart'ta Lazkiye'nin kuzeyindeki Bin Hadi branşında Suriye ordusu sebebi ile düşürüldüğü iddia edilmişti.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA 'Suriye hava savunması, hasım ABD keşif uçağını kuzey Lazkiye'de düşürdü' iddiasında bulunurken, ülke televizyonunda İHA'nın vurulma anının ve enkazının görüntüleri yayınlanmıştı. Türk askeri kaynaklar da, azalma gösteren ABD'ye ilişkin Predatör'ün İncirlik'ten silahsız şekilde kalktığını doğrulamıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar