Suriyelilerin bekleyişi sürüyor

Suriye’deki iç savaştan kaçan yaklaşık bin kişilik kalabalık, Akçakale’nin Zenginova Mahallesi'nde bekleyişini sürdürüyor. Hava sıcaklığının 34 derece olduğu sınır hattında Suriyeliler, battaniye ve giysilerinden hazırladıkları gölgeliklerle kendilerini güneşten korumaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilerin bekleyişi sürüyor
Suriye'nin Haseki kentine bağlı Sülük Kasabası ve çevresindeki köylerde yaşayan yaklaşık bin kişi, çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye geçiş yapmak için dün sabah saatlerinde sınır hattına geldi. Akçakale'nin Zenginova Mahallesi’ndeki sınır hattında duran ve Türkiye'ye alınmayan Suriyeliler, geçişlerine izin verilmesini bekliyor.
Geçen çarşamba günü kente gelen ve Suriye sınırında inceleme yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir hafta içerisinde 13 bin Suriyelinin Türkiye’ye alındığını ve bundan sonra çok büyük trajedi yaşanmadıkça sığınmacı kabulü yapılmayacağını söylemişti. Kurtulmuş'un bu açıklamasından bir gün sonra sınıra gelenlerin geçişine izin verilmedi. Ancak, Suriyeliler buna rağmen dünden bu yana sınırda bekleyişlerini sürdürüyor. Bu arada sık sık bölgede önlem alan askerler, zırhlı araçlardan megafonlarla sınırdaki Suriyelilere Arapça, geri dönmeleri yönünde anons yapıyor. Buna karşın sınırda bekleyişini sürdüren kalabalık ise sıcaktan korunmak için eşyalarıyla gölgelik yaparak, sıcaktan korunmaya çalışmaları dikkat çekti. 

Yorumlar