Suriyelilere Aydın'dan gıda ve giyim yardımı gönderildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Aydın Şubesi, Suriyeli mülteciler için 28 ton gıda, giyecek, ayakkabı, battaniye ve insani yardım malzemesi gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilere Aydın'dan gıda ve giyim yardımı gönderildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Aydın Şubesi, Suriyeli mülteciler için 28 ton gıda, giyecek, ayakkabı, battaniye ve insani yardım malzemesi gönderdi. Bey Camisi önünde düzenlenen törende konuşan Dernek Şube Başkanı Cemalettin Esgin, yardım TIR'ının Hatay Reyhanlı’daki Suriyelilere gideceğini söyledi.

Dünyanın gözü önünde Suriye’de bir vahşet yaşandığını vurgulayan Esgin, bundan sonra da Aydın’dan Suriye için yardım TIR'larının gideceğini belirtti: “Biz de Aydın İHH olarak ilk TIR’ımızı bugün yolcu ediyoruz. Aydınlılar, çok kısa bir sürede bu TIR’ı doldurdu. Bu araç daha yola çıkmadan ikinci TIR da dolmak üzere. Birkaç hafta içinde ikinci ve diğer TIR’ları da göndermeye devam edeceğiz. Bu araçla bulunan 28 ton gıda maddesi, ayakkabı, giyecek, battaniye, yorgan ve diğer yardım malzemelerini, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki muhtaç Suriyelilere ulaştıracağız. Bu yardımların yanında, ikinci TIR’da acil ihtiyaç olan bebek maması, bebek bezi, süt tozu ve kadın temizlik malzemesi gibi yardımlar yer alacak.” dedi. Yardım TIR'ı, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu’un dualarıyla uğurlandı. CİHAN

Yorumlar