Suriyelilerden oluşan koro kamplarda konser vermeye hazırlanıyor

Suriye’de başlayan iç savaşın ardından Türkiye’de kurulan kamplarda geçici koruma statüsünde yaşayan Suriye vatandaşları sosyal aktivitelerle günlerini geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilerden oluşan koro kamplarda konser vermeye hazırlanıyor

Suriye’de başlayan iç savaşın ardından Türkiye’de kurulan kamplarda geçici koruma statüsünde yaşayan Suriye vatandaşları sosyal aktivitelerle günlerini geçiriyor. Kilis’e bağlı Elbeyli kampında Türk ve Suriyeli gençlerden kurulan koro Türkçe ve Arapça şarkılardan oluşturdukları reportuvarla diğer illerdeki kamplarda konser vermeye hazırlanıyor.

Kilis’de bulunan Elbeyli kampında yaklaşık 22 bin Suriyeli yaşıyor. Sınıra sıfır noktasında kurulan kampta yaşayan insanlar için düzenlenen sosyal faaliyetlerden biri de koro kurmak oldu. Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın tavsiyesi üzerine kamp merkez yönetici yardımcısı Hamit Maraşlıoğlu başkanlığında 30 kişilik koro kurulmuş. Kendisi konservatuar mezunu olan Maraşlıoğlu, Türk ve Suriyeli müzisyenlerden oluşan koro çalışmalarına, halk eğitim merkezinde bulunanlar için bağlama, gitar ve keman kursları ile başlamış. Suriye’de işi müzik olan müzisyenlerin varlığı sayesinde Türkçe ve Arapça şarkı ve türküler şimdiden kampta yükseliyor. Türk ve Suriye halklarının ortak şarkıları ile çalışmaya başlayan ekip, “Şaşkın ve Ada Sahilleri” ni ortak çalışmış. Suriyelilerin kampta yaptıkları Kurtuluş Türküsü’de ilgi gören parçalardan. Hazırlıklarını sürdüren koro Vali Süleyman Tapsız’dan onay aldıktan sonra gelen tekliflere göre kamplarda kalan geçici korumadaki insanlara moral verecek.

CİHAN

Yorumlar