Suriyeliler yol kenarında yardım toplamaya çalışıyor

Suriye’deki iç savaş nedeniyle aileleri ile birlikte Türkiye’ye kaçanlardan bir kısmı da Kayseri’de yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Belli semtlerde kiralık evlerde kalan Suriyelilerin ihtiyaçları devlet ve yardım kuruluşları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler yol kenarında yardım toplamaya çalışıyor

Suriye’deki iç savaş nedeniyle aileleri ile birlikte Türkiye’ye kaçanlardan bir kısmı da Kayseri’de yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Belli semtlerde kiralık evlerde kalan Suriyelilerin ihtiyaçları devlet ve yardım kuruluşları tarafından karşılanıyor. Ancak bir grup Suriyeli, Osman Kavuncu Caddesi üzerinde bulunan bir kavşak üzerinde vatandaşlardan yardım talebinde bulunuyor. Kavşaktaki trafik işaret lambalarının altında çocukları ile birlikte oturan, ayaklarında terlik ve yırtık ayakkabı bulunan kadın ve erkekler yardım taleplerini Türkçe bilmedikleri için karton üzerine yazdıkları yazı ile talep ediyor .

Suriyeliler, kartonlar üzerine, “Biz Suriyeliyiz. Savaş içinde kaldık. Allah rızası için yardım edin” şeklinde metin yazmalarıda dikkat çekiyor. Kaldırımda oturan kadın ve erkekler, yoldan geçen araçlara bu karton üzerindeki yazıyı göstererek yardım toplamaya çalışıyor. Bazı sürücülerde bu yazıyı gördükten sonra para yardımında bulunuyor.

Fotoğraflarının çekilmesine müsaade etmeyen Suriyeliler açıklama da yapmıyorlar. CİHAN

Yorumlar