Suriyeliler Soma’da yaşanan faciadan dolayı başsağlığı diledi

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Suriyeli vatandaşlar toplanarak Türk halkına başsağlığı diledi.Türkiye’de yeni oluşan bir Suriye grubu olan Ümit Projesi, Soma’da yaşanan faciadan dolayı Sultanahmet Meydanı'nda...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler Soma’da yaşanan faciadan dolayı başsağlığı diledi

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Suriyeli vatandaşlar toplanarak Türk halkına başsağlığı diledi.

Türkiye’de yeni oluşan bir Suriye grubu olan Ümit Projesi, Soma’da yaşanan faciadan dolayı Sultanahmet Meydanı'nda toplanarak Türk halkına başsağlığı dileklerini gönderdi. Ayrıca Suriye’de yaşanan iç savaş, sessiz sinema gösterisi düzenlenerek protesto edildi.

Ümit Projesi Grubu Başkanı Muhittin Dede, "Türkiye’de oluşan yeni bir Suriye grubu var, grubun adı Ümit Projesi. Biz gençler olarak toplandık. Türkiye halkına şunu söylemek istiyoruz; önceleri siz bizim yanımızdaydınız, nasıl siz bizim olduğumuz durumun içindeyken bizim yanımızda durduysanız işte sıra bize geldi diyoruz. Sıra bize geldi sizin yanınızda durmak için. O yüzden tüm Türk halkına, Suriye’de yaşayan tüm insan toplulukları adına Türk halkına başınız sağ olsun diyoruz. Suriye halkı olarak bizim burada olmamızın ikinci nedeni Suriye’de olan tüm olayları protesto etmektir.” dedi.

Başsağlığı dileyen grup, sessiz sinema gösteriminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar