Suriyeliler, Sıhhiye Köprüsü altındaki Fuar Çarşısı esnafını çileden çıkarttı

Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyeliler Ankara Sıhhiye Köprüsü altında bulunan Fuar Çarşısı esnafını çileden çıkarttı. Çarşı esnafı hemen yanı başındaki Abdi İpekçi Parkı’nda bulunan Suriyelilerin...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler, Sıhhiye Köprüsü altındaki Fuar Çarşısı esnafını çileden çıkarttı

Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyeliler Ankara Sıhhiye Köprüsü altında bulunan Fuar Çarşısı esnafını çileden çıkarttı. Çarşı esnafı hemen yanı başındaki Abdi İpekçi Parkı’nda bulunan Suriyelilerin bıraktığı çöplerden ve tuvalet ihtiyaçlarını park alanına giderdiklerinden dolayı yaydığı kötü koku ve sağlıksız ortamdan şikayetçi.

    Fuar Çarşısı esnafı Ankara Sıhhiye Meydanı’ndaki Abdi ipekçi Parkı’nda bulunan Suriyelilerin temizlenmek için havuzda yıkandıklarını ve tuvalet ihtiyaçlarını park alanına giderdiklerinden dolayı mikrop kapma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ve yayılan kötü kokudan şikayetçi olduklarını ifade eden çarşı esnafı, yetkililerin konuyla ilgilenmediğini öne sürdü. Polis, zabıta ve Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet ettiklerini fakat olumlu yanıt alamadıklarını dile getiren çarşı esnafı, "Gece burada yataklar seriliyor insanlar her türlü pis haldeler esnaf ve çevredeki insanlarda mağdur." diyerek şikayette bulundu.

    Sıhhiye Fuar Çarşısı Dernek Başkanı Hasan Yıldırım, park alanında bulunan Suriyelilerin temizlenmek için havuzda yıkandıklarını söyledi. Yıldırım, "Esnaf olarak bizim sorunlarımızdan biri Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle gelen Suriyelilerin buraya gelmesiyle çarşımızda anormal bir şekilde büyük sıkıntılar oluştu. İnsanlar burada gece yatıyorlar burada dileniyorlar artı gıda olarak insanların yiyip içeceği malzemeden mikrop saçıyorlar. Ben burada Büyükşehir Belediyesine, valiliğe ve diğer kurumlara dernek olarak başvuruda bulundum ama bugüne kadar olumlu bir cevap alamadım. Şu anda esnafım ve buradaki insanlar mağdur çünkü bu insanlar mikrop saçıyor. Devlet büyüklerimizin bunları görmesi lazım. Gece burada yataklar seriliyor insanlar her türlü pis haldeler buradaki havuzda yıkanıyorlar esnafta mağdur çevredeki insanlarda mağdur. Ama bugüne kadar hiçbirini devlet büyükleri dikkate almadı benim devlet büyüklerimden isteğim buradaki mağduriyetin çözülmesi. Sabahleyin burada her türlü pislik var. En büyük sıkıntımız buraya gelip bu gördüğünüz bulvarda yatıyorlar sabahleyin kalktığımızda gelip bakıyoruz ki belki 300 tane insan buraya gelip yatıyor. Ne olduğu belli değil esnafa dikleniyorlar çimlerde yatıyorlar vatandaşta gelip çimlere oturuyor onlar mikrop saçıyor." ifadelerini kullandı.

    "ZORLA PARA İSTİYORLAR"

    Sıhhiye Fuar Çarşısı yönetiminden Arif Aslan ise Suriyeli vatandaşların parkta oturan insanları rahatsız ettiklerini, zorla para istediklerini belirterek "Parkın her tarafını pisletiyorlar. Türk vatandaşlarından para istiyorlar, dövüyorlar, pazarımızda hırsızlık olayları var. Biz bunlardan bıktık. Yetkililer de gelsinler, bunları alsınlar. Güvenlik sorunu var, biz bunları istemiyoruz. Halk rahat edemiyor, gezemiyor, oturamıyor. Bizim vatandaşlar korkusundan gelip bankta oturamıyor. Bir gün, iki gün olsa başımızın üstünde yeri var. Ama her gün başka bir olay. Yetkililere de telefon açıyoruz, gelin bu işe bir çare bulun, ilaçlayın diye, çünkü pislikten oturulmuyor.’’ diye konuştu.

    "SURİYELİLER YÜZÜNDEN ERDOĞAN’A OYUMU VERMEYECEĞİM"

    Mustafa Fırat isimli vatandaş Suriyelilerin her gördüğü kişiden gidip para istediklerini kaydederek "Parkta yatıp kalkıyorlar. Her gördüğü vatandaşın eteğine gidip yapışıyorlar, para istiyorlar. Devamlı geldikleri için rahatsız oluyoruz. Evleri barkları yok. Çocukları üstümüze yolluyorlar, para istiyorlar, parkın her tarafını pisletiyorlar. Yetkililer bir şey yapamıyor. Zabıtalar geliyor, kovalıyorlar ama gidecek yerleri olmadığı için burada konaklıyorlar. Dillerinden anlamıyoruz, kamptan kaçıp kaçmadıklarını bilmiyoruz, çok kalabalıklar, bir kişi değil, on kişi değil, yüz kişi değil bunlar yani dilenmek için geliyorlar.’’ şeklinde konuştu.

    Serhat Argın isimli vatandaş ise burada 16 yıldır esnaf olduklarını yaklaşık 3 aydır Suriyeliler kampları terk edip burada huzur bırakmadıklarını söyledi. Serhat Argın, "Tuvalet ihtiyaçlarını sıhhiye köprüsü altına gideriyorlar biz bunlardan şikayetçiyiz. Sırf biz bu yüzden yıllardır desteklediğimiz cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oyumu veremeyeceğim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar