Suriyeliler, ısınmak için yaktıkları ateşten zehirlendi: 2 ölü

Konya’da bir kapalı kamyonet kasasından oluşturulan konteyner içinde kalan 3 Suriyeli, kovada ısınmak için yaktıkları ateşten sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler, ısınmak için yaktıkları ateşten zehirlendi: 2 ölü

Konya’da bir kapalı kamyonet kasasından oluşturulan konteyner içinde kalan 3 Suriyeli, kovada ısınmak için yaktıkları ateşten sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olayda Suriyelilerden ikisi hayatını kaybederken, 1 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Olay, Konya Merkez Karatay İlçesi Kayacık Araplar Mahallesi Halvet Sokak'ta bulunan bir inşaata ait konteynerde meydana geldi. Sabah saatlerinde 3 Suriyelinin konteyner içinde hareketsiz halde yattığını gören inşaat bekçisi, polis ve sağlık ekiplerini arayarak bilgi verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Suriyelilerden Muhammed Zervini’ye (16) kalp masajı yaptı. Hastaneye kaldırılan Cesim El Musa (16) ve Mustafa Javver(20), Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp fakültesi Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatlarını kaybetti. Yaşam mücadelesi veren Muhammed Zervini ambulansla Ankara'ya sevk edildi.

Olay yerine gelen polisler, güvenlik şeridi çekerek konteynerde incelemede bulundu. Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da konu hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar