Suriyeliler ile mahalleli arasındaki gerginliğe TOMA ile müdahale

Suriyelilerin barındığı binayı taşlayan mahalledeki vatandaşlar, TOMA ve gözyaşartıcı gaz ile dağıtıldı. Binadaki Suriyeliler ise polislerin gözaltı araçlarıyla bulundukları yerden uzaklaştırıldı.Ankara Hacılar Mahallesi 882. Cadde...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler ile mahalleli arasındaki gerginliğe TOMA ile müdahale

Suriyelilerin barındığı binayı taşlayan mahalledeki vatandaşlar, TOMA ve gözyaşartıcı gaz ile dağıtıldı. Binadaki Suriyeliler ise polislerin gözaltı araçlarıyla bulundukları yerden uzaklaştırıldı.

Ankara Hacılar Mahallesi 882. Cadde üzerinde toplanan mahalle halkı, gün boyunca Suriyelilerin bulunduğu binayı taşladı. Binada yaşayan Suriyeliler de çatı kiremitlerini atarak karşılık verdi. Olayların büyümesi üzerine, taşlanan binadaki Suriyelilerin tahliyesi için çevik kuvvet polisleri TOMA ve gözaltı aracı olay yerine getirildi. Yapılan anonslarla vatandaşların sükunetini sağlamak için sık sık ikaz yapıldı.

Hacılar Mahallesi'nde olaylara karşı üç ayrı noktada TOMA araçlarıyla tedbir alındı. Gözaltı araçları da Suriyelilerin yaşadığı binanın önüne getirildi. Suriyelilerin araçlara bindirilmesi esnasında kimi vatandaşlar, polis ekiplerinin oluşturduğu çemberi geçerek Suriyelilere saldırdı. Çevik kuvvet barikatının arkasındaki diğer vatandaşlar da saldırıya ortam olmak için çaba gösterdi. Bina ve Suriyelilerin bindirildiği gözaltı araçları taş yağmuruna tutuldu. Çevik kuvvet ve TOMA'lar, taşkınlık yapanlara tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Suriyeliler güçlükle bindirildikleri araçlarla bölgeden uzaklaştırıldı. Bir süre sonra çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları olayların yaşandığı yerden ayrıldı.

SURİYELİLERİN YAŞADIĞI BİNAYI YAKTI

Güvenlik güçlerinin ayrılmasını fırsat bilen bir vatandaş, Suriyelilerin barındığı binanın birinci katındaki bir odaya yanıcı madde attı. Yanıcı maddenin odanın içindeki eşyaları tutuşturmasıyla yangın çıktı.

Yangına müdahale etmek için harekete geçen olay yerinde bekleyen itfaiye aracına çevredekiler tarafından yine saldırı düzenlendi. İtfaiyenin müdahalesini taş atarak engellemek isteyenlere polis yine müdahalede bulundu. İtfaiye bir süre sonra yanan noktayı söndürdü.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan mahalledeki vatandaşlar, Suriyelilerin gelmesiyle hırsızlık olaylarının çok arttığından şikayet etti ve onları mahallelerinde istemediklerini söyledi.

Polis ekiplerinin mahallede aldığı tedbirler devam ediyor. CİHAN

Yorumlar