Suriyeliler ile mahalleli arasında gerginlik

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Suriyeli mültecilerin kaldığı bina, bir grup tarafından taşlandı.Olay Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Suriyelilerin kaldığı...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler ile mahalleli arasında gerginlik

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Suriyeli mültecilerin kaldığı bina, bir grup tarafından taşlandı.

Olay Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Suriyelilerin kaldığı binanın önünden geçen 15 yaşlarındaki bir genç, bilinmeyen bir nedenle tartıştığı Suriyeliler tarafından dövüldü.

Gencin dövüldüğünü gören mahalleli ile Suriyeliler tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, mahalleliler binayı taş yağmuruna tutarken, Suriyeliler de çıktıkları çatıdan kiremitleri kırarak mahalleliye doğru atmaya başladı.

Saatler süren karşılıklı taşlaşmalar akşam saatlerinde olay yerine çok sayıda polis ekibinin gelmesiyle sona erdi.

Polis ekipleri, mahalleliyi binanın bulunduğu yerden uzaklaştırdı. Bu sırada, binada bulunan Suriyelilerden bazıları dışarı doğru bağırmaya başlayınca, mahalleli galeyana geldi. Caddenin her iki tarafında bulunan mahalleli yeniden binayı taşlamaya başladı. Binanın çatısına çıkan Suriyeliler ise tekrar kiremitleri kırarak aşağıya atmaya başladı.

Çevre güvenliğini almaya çalışan polisler, taşlaşmayı güçlükle engelledi.

Olay yerine çok sayıda TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. CİHAN

Yorumlar