Suriyeli sığınmacıların hüzünlü bayramı

Adana’daki Suriyeli sığınmacılar Ramazan Bayramı’nı hüzünlü şekilde idrak etti. Vali Mustafa Büyük, Suriye'de 2011'de başlayan iç savaş dolayısı ile Türkiye'ye kaçan mültecileri barındığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli sığınmacıların hüzünlü bayramı

Adana’daki Suriyeli sığınmacılar Ramazan Bayramı’nı hüzünlü şekilde idrak etti. Vali Mustafa Büyük, Suriye'de 2011'de başlayan iç savaş dolayısı ile Türkiye'ye kaçan mültecileri barındığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Adana Sarıçam Konaklama Tesisi'ni ziyaret etti.

Suriyeli misafirlerin bayramını tebrik eden Büyük, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Merkez Yönetici Yardımcıları Erdal Denge ve Adem Curabaz ve diğer ilgililerin hazır bulunduğu programda Büyük, çadırkent sakinleriyle bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, Adana’daki kampta oluşturulan 11 mahallede yaklaşık 11 bin 500 Suriyeli kalıyor.

1 ila 12. sınıflarda okuyan 3 bin 700 öğrenciye 20’si Türk ve 150 gönüllü Suriyeli öğretmen eğitim veriyor. Ayrıca 5 branşta 9 kursta 400 kişiye yaygın eğitim sunuluyor. Çadırkentte dört yılda bin 700 civarında bebek dünyaya geldi. AFAD tarafından merkezde ağırlanan her Suriyeliye 20 bayram haçlığı verildi. Bayram namazı sonrası Türkiye’de yakınlarının mezarı olan sığınmacılar servislerle kabirlere taşındı. Bölgedeki kamplarda akrabaları olanlarda bayramlaşma için ulaşım imkânı sağlandı. Bir kısım mültecinin ise cep telefonlarıyla tanıdıklarıyla bayramlaştıkları görüldü.

CİHAN

Yorumlar