Suriyeli sığınmacılar, Soma şehitleri için hatim okudu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki AFAD Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli sığınmacılar, Soma’daki maden faciasında vefat edenler için hatim yapıp dua okudu. İki hatim erkek grubu, 1 hatim de kadın grubunun yaptığını belirten Züher...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli sığınmacılar, Soma şehitleri için hatim okudu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki AFAD Konaklama Tesisleri’nde kalan Suriyeli sığınmacılar, Soma’daki maden faciasında vefat edenler için hatim yapıp dua okudu.

İki hatim erkek grubu, 1 hatim de kadın grubunun yaptığını belirten Züher Hassan, “Türkiye’nin acısını en iyi biz anlıyoruz. Çünkü yakınlarımızı kaybettik. Her gün yüzlerce insan ölüyor Suriye’de. Suriyeli sığınmacılar olarak bizler bu acının ortaklarıyız. Başımız sağ olsun, acımız büyük. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyor, geride kalanlara Allah’ın takdirine sabretmeyi diliyorum." dedi.

Olayı televizyondan takip ettiklerini ifade eden Suriyeli Bilal Ahmet, yaşanan acılar karşısında çok üzüldüklerini anlattı. Muhammed Selami ise “Türkiye’nin yasına ortağız. Türkiye en acı günlerimizde yanımızda durdu. Bu gün Türkiye’nin acısını yüreklerimizde hissediyoruz." diye konuştu.

Çadırkent din hizmetleri sorumlusu Mustafa Aksoy, Suriyeli sığınmacıların en az bizler kadar yaşananlardan üzüntü duyduklarını dile getirdi. Aksoy iaılfur mxşldys: “Savaşın acılarını yaşamış olan ve yakınlarını kaybetmiş Suriyeliler bu gün bizleri teselli ediyorlar. Büyük acılar yaşadıklarını, yakınlarını kaybettiklerini ama bu yaşananlara sabrederek üstesinden geldiklerini söylüyorlar. Bu sözleri bizleri de çok duygulandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Başımız sağ olsun. Allah vefat edenlere rahmet etsin. Geride kalanlara Allah sabır versin” şeklinde konuştu.

Program sonunda hatim duası yapıldı

CİHAN

Yorumlar