Suriyeli öğrencilere sürpriz ziyaret

Suriyeli çocuklarının eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmeleri için açılan Başakşehir El Aksa Okulu, Anaokulu öğrencilerini ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli öğrencilere sürpriz ziyaret

Suriyeli çocuklarının eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmeleri için açılan Başakşehir El Aksa Okulu, Anaokulu öğrencilerini ağırladı.

Gülen Çiçekler Anaokulu’na devam eden 60 öğrencinin katılımıyla gerekleşen ziyarette Başakşehirli öğrenciler, Suriyeli arkadaşlarıyla birlikte ilahiler söyledi, şiirler okudu ve hediyeler verdi. El Aksa Okulları’nın Anaokulu bölümüne gerçekleşen ziyarette Suriyeli öğrenciler, Başakşehirli arkadaşlarıyla birlikte palyaço gösterisini izledi. 70 Suriyeli Anaokulu öğrencisinin yer aldığı etkinlikte minikler, Arapça ve Türkçe ilahiler söyledi. Gülen Çiçekler Anaokulu Kurucu Müdürü İlkay Büyükdereli, "23 Nisan’da okul olarak sosyal sorumluluk projesi hazırlamayı düşünüyorduk. Suriyeli öğrencilerimizle kendi okul öğrencilerimizi bir araya getirerek kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek istedik." diye konuştu.

Başakşehir El Aksa Okulu Müdürü Hanadi Albaghdadi ise gelen misafirlerin öğrencilerin psikolojisi üzerinde olumlu etkiler bıraktığını dile getirdi. Albaghdadi, "Başakşehir’deki okulumuzda öğrencilerimiz modern bir ortamda eğitim alıyorlar. Başakşehir Belediyesi okulumuza çok büyük destek sağladı, sağlamaya da devam ediyor. Başakşehirliler bizlere çok yakın davrandı. Bu gibi ziyaretler çok faydalı oluyor. Kardeşliğin, sevginin dili ortaktır." dedi.

Başakşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2013 yılında faaliyete geçen El Aksa Okulları’nda Anaokulu, İlköğretim ve Lise bölümünde 700 öğrenci eğitim görüyor. Suriyeli ve Filistinli öğrencilerin eğitim aldığı okulda yetim öğrenciler de bulunuyor. CİHAN

Yorumlar