Suriyeli mülteciler için Kars'tan bir TIR yardım yola çıktı

Kars'ta, Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER), Kars Köyleri Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (KARKÖYDER) Kars Sağlık Sevenler Derneği (KARSSED) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile başlattıkları Sur.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli mülteciler için Kars'tan bir TIR yardım yola çıktı

Kars'ta, Gönül Erleri Çalışanları Derneği (GÖÇADER), Kars Köyleri Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (KARKÖYDER) Kars Sağlık Sevenler Derneği (KARSSED) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile başlattıkları Suriye'ye yardım kampanyası kapsamında bir TIR'lık gıda ve giysi yardımını yola çıkardı.

GÖÇADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Yağdıran, kampanya sayesinde civan mert Kars halkının sivil toplum kuruluşları nezdinde seferber olduğunu ve gıdadan giysiye birçok kalemde yardımı üyeleri aracılığı ile kendilerine ulaştırdıklarını, bu yardımları ise bu sabah Kars Kimse Yok Mu Gönüllüsü Vakkas Coşkun'a teslim ederek yola çıkardıklarını söyledi.

Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Yağdıran, "Bu vahşete duyarsız kalmayan Kimse Yok Mu Derneği sayesinde Kars'ta sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa başlattığı bu yardımlaşma ve dayanışma örneğinde Anadolu insanının yardım severliğinin yanı sıra mazlumun yanında oluşunu bir keze daha göstermiş oldu. Kars halkı Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyasına yoğun katılım göstererek büyük ölçüde destek verdi. Yola çıkardığımız 1 TIR yardımı Kimse Yok Mu aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış olacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar