Suriyeli baba: Kızıma Türk ismi koydum; o Türk çocuğudur, Türkiye'nin çocuğudur

Eşi Türkiye'de doğum yapan Suriyeli baba çocuğuna Türk ismi olarak Dilara koydu. Halep'teki savaştan ailesiyle Bursa'ya gelen Suriyeli Abdullah Hacı Tağır, "Türkiye'de doğan kızımın ismini Türk ismi, Dilara koydum.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli baba: Kızıma Türk ismi koydum; o Türk çocuğudur, Türkiye'nin çocuğudur

Eşi Türkiye'de doğum yapan Suriyeli baba çocuğuna Türk ismi olarak Dilara koydu. Halep'teki savaştan ailesiyle Bursa'ya gelen Suriyeli Abdullah Hacı Tağır, "Türkiye'de doğan kızımın ismini Türk ismi, Dilara koydum. O, Türk çocuğudur, Türkiye’nin çocuğudur." dedi.

Suriye’de, rejim güçleri ile muhalifler arasında devam eden çatışmalardan kaçan halk, Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Ölümden kaçarak ablası ile Bursa’ya gelen Mennel Bereket, gözyaşları içerisinde annesinin kayıp olduğunu insanların uzuvlarının kesilerek derelere atıldığını anlattı.

Ablası ile birlikte 4 ay önce Bursa’ya gelen Mennel Bereket, kaçırıldığını söylediği annesi için gözyaşı döküyor. Ağlayarak ailesinin Suriye’de kaldığını anlatan Bereket, şunları dile getirdi: “Ailemden hiçbir haber alamıyorum. Annem kaçırıldı. Ondan bir haber alamıyorum. Çok üzülüyorum. 2-3 aydır öldüler mi yaşıyorlar mı bilmiyoruz. Aklım hep ailemde. Biz burada rahatız ama ailemizi düşünüyoruz. Ailemin tamamı orada ablamla ben gelebildik. 4 aydır buradayız ve ailemiz yaşıyor mu bilmiyoruz.”

“YAKINLARIMIZI PARÇALANMIŞ HALDE BULUYORUZ”

İki ay önce 4 kişiyle Halep’ten Bursa’ya gelen İmen Şenen ise Halep’teki evlerinin tamamen yıkıldığını belirtti. Şenen, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kocam savaştan önce bir fabrikada çalışıyordu. Açlıktan, zulümden kaçtık. Ailemiz, akrabalarımız kayboluyor, 10 gün sonra parçalanmış halde derelere atılmış halde buluyoruz. Organları kesilmiş, gözleri çıkartılmış, kafası parçalanmış halde bulunuyor. Biz evden çıktığımız zaman, tekrar dönemeyiz diyoruz, şehadet getirip çıkıyoruz. Yattığımızda sabah kalkabileceğimizi düşünmüyoruz.” Şenen, cep telefonundan bir çocuk fotoğrafı göstererek, "Bu benim eltimin kızı, parçalanmış halde bulduk." diye konuşuyor.

"ÜZERİNE BOMBA DÜŞEN KOMŞULARIMIZ ÖLDÜ”

Eşi ve iki çocuğu ile bir sene önce Bursa’ya gelen Abdullah Hacı Tağır, Suriye’den kaçışını şöyle anlattı: “Biz Şam’da kalıyorduk. Muhaliflerle Şam yönetiminin savaşının arasında kaldık. 20 gün bekledik, onların hiçbirini görmedik, bombaların arasında kalıyorduk, bize isabet eden bombalardan komşularımızdan ölenler oldu. Biz bir araba bulduk, tıkıştık içine. O halde oradan çıktık. Urfa’ya gittik, oradan Bursa’da akrabalarımızın yanına geldik, bir süre onların yanında kaldık. Sonra bir ev bulunca ayrıldık, eşyalarımızı Kimse Yok Mu Derneği verdi. Halı, kimi, perde, çekyat, erzak verdiler.”

BURSA’DA DOĞAN KIZINA TÜRK İSMİ KOYDU

Hamile eşinin, Kime Yok mu Derneği Gönüllüsü Mahmut Aktan’ın yardımı ile özel bir hastanede ücretsiz doğum yaptığını söyleyen Tağır, kızına Türk ismi koyduğunu dile getirdi. Tağır, “Kızımın ismini Türk ismi, Dilara koydum. O Türk çocuğudur, Türkiye’nin çocuğudur. Ben oradan gelirken çocuklarımdan başka bir şey düşünemiyordum, onları bağrıma bastım ve geldim. Ben taş yerim, toprak yerim, aç kalırım ama onları kurtarmalıyım diye düşündüm. Türkiye’ye de güveniyordum. Bizden yardımlarını esirgemeyeceklerini biliyordum. Sırf çocuklarımın kurtuluşu için böyle bir güvenle çıktım geldim.” CİHAN

Yorumlar