Suriyeli ameler ile Türk işçi çavuşları kavga etti: 4 yaralı

Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriyeli mülteciler ile Türk vatandaşları arasında çıkan taşlı sopalı kavgada, 3'ü Suriyeli 4 kişi yaralandı. Silahın da kullanıldığı olaylarda ateşe verilen Suriye plakalı kamyonet kullanılamaz hale geldi.İlçenin...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli ameler ile Türk işçi çavuşları kavga etti: 4 yaralı

Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriyeli mülteciler ile Türk vatandaşları arasında çıkan taşlı sopalı kavgada, 3'ü Suriyeli 4 kişi yaralandı. Silahın da kullanıldığı olaylarda ateşe verilen Suriye plakalı kamyonet kullanılamaz hale geldi.

İlçenin Buhara Mahallesinde iddiaya göre, tarlada çalışan Türkler ve Suriyeliler arasında yaşanan kavga, akşam saatlerinde mahalleye sıçradı. Mahallede yaşayan Suriyelerin Türk olan amele çavuşlarını darp etmesinin ardından çavuşun akrabaları ile Suriyeler arasında başlayan kavga sırasında Türkler, Suriye plakalı kamyoneti ateşe verdi. Köyde yaşanan olayların jandarmaya bildirilmesinin ardından olay yerine getirilen TOMA yardımı ile

yanan kamyon söndürüldü. Kavgaya karışan mahalle sakinleri olaylarda ateşli silah da kullanıldığını iddia ederken araçlarına isabet eden kurşun izini gösterdi. Yaşanan taşlı sopalı kavgada 1'i Türk 3'ü Suriyeli olmak üzere 4 kişi yaralandı, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

"NE OLDUĞUNU ANLAYAMADAN OLAYIN İÇİNDE KALDIK"

Görgü tanığı İdil Avcı, bir anda Suriyelilerin kendilerine saldırdığını evlerinin taşladığını iddia etti. Mahallelerinde daha önceden böyle olayların hiç olmadığını anlatan İdil Avcı Suriyelileri köylerinde istemediklerini kaydetti.

Kavgaya karışan ve aracına kurşun isabet eden Osman Avcı olayı şöyle anlattı; "Birbirimize girdik resmen. Şimdide ortada yoklar. Devlet tarafından bu mahalleye 5 aile yerleştirildi. Gerisi sınırdan kaçak geçenler. Olaylarda amcam yaralandı. Şimdi durumu iyi."

Olayı kendilerinin başlatmadığı Suriyelilerin evlerine araçlarına saldırdıklarını anlatan Hasan Avcı ise "Bir anda kavganın ortasında kaldık. Evlerimizi araçlarımızı taşladılar. Ne olduğunu bile anlamadık. Eve kendimizi zor attık. Öyle böyle saldırmadılar. Taşlarla neredeyse bizi öldüreceklerdi" dedi

"SURİYELİ AİLELER MAHALLEDEN AYRILDI"

Yaşanan kavganın ardından Buhara Mahallesinde bulunan bazı Suriyeli aileler asker kontrolünde köyden çıkmaya başladı. Evlerinin önüne getirilen kamyonlara eşyalarını yükleyen Suriyelilere olası bir saldırıyı önlemek için evlerin etrafında polis ve asker geniş güvenlik önlemi aldı.

"POLİS VE JANDARMA MAHALLEDE NÖBETTE"

Yaşanan kavganın tekrarlanmasını önlemek amacıyla güvenlik güçleri Buhara Mahallesinin tüm sokaklarında nöbet tutuyor. Özel Harekat Polisleri ve TOMA'larda güvenlik güçlerine destek veriyor.

CİHAN

Yorumlar