Suriyeli ailelere 500 bin TL nakdi yardım yapıldı

Siirt Valiliği ve Sancaklar Vakfı aracılığıyla Siirt’te ikamet eden 100 Suriyeli aileye (800 kişi) 500 bin lira nakdi yardım yapıldı.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekli törene; Siirt Valisi...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli ailelere 500 bin TL nakdi yardım yapıldı

Siirt Valiliği ve Sancaklar Vakfı aracılığıyla Siirt’te ikamet eden 100 Suriyeli aileye (800 kişi) 500 bin lira nakdi yardım yapıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Siirt Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekli törene; Siirt Valisi Ahmet Aydın, Vali Yardımcıları Mustafa Pala, Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, Sancaklar Vakfını temsilen Şakir Sancak, Siirt İHH Başkanı Murat Coşar ve Suriyeli aileler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ilahiler ile devam etti. Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Siirt Valiliğinin Suriyeli ailelere yönelik yaptığı çalışmaları ve yardımları sunum eşliğinde anlattı. Suriye uyruklu minik bir kız çocuğunun Türkçe okuduğu Şiir, büyük bir beğeni toplayarak, duygulu anlar yaşattı.

Vali Ahmet Aydın burada yaptığı konuşmada Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak ülkemize ve Siirt'e sığınan Suriyelilere devletimizin imkanları dahilinde her türlü yardımların yapıldığını ve Siirtlilerin, Suriyeli vatandaşlara kucak açtığını söyledi. Vali Aydın, “Nisan ayında yapılan Kutlu Doğum Haftasında Sancaklar Vakfı tarafından Suriyeli vatandaşlara yardım amaçlı gönderilen 500 bin TL’yi tespit ettiğimiz Suriyelilere ailelerin gelir düzeyi, çocuk sayılarını göz önünde bulundurarak, 5 ile 7 bin lira arasında değişen nakdi yardımı dağıtacağız. Desteklerinden dolayı Sancaklar Vakfı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Program İl Müftüsü Faruk Arvas’ın dua okumasının ardından, Suriyeli ailelere para çekleri teslim edilmesi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar