Suriyeli aileler sağlık kontrolünden geçirildi

Muş Valiliği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait eski Bağ-Kur binasına yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar sağlık kontrolünden geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli aileler sağlık kontrolünden geçirildi

Muş Valiliği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait eski Bağ-Kur binasına yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar sağlık kontrolünden geçirildi.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil 112 Başhekimliği tarafından sağlık kontrolüne tabi tutulan Suriyeli sığınmacılardan Nazlı Abbas (80), böbrek rahatsızlığı olduğu için Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Vali Yardımcısı Fatih Demir, Suriyeli sığınmacıların Muş’ta misafir olduklarını belirterek, “Olumsuz hava şartlarından dolayı Muş’ta bulunan Suriyeli misafirlerimizi buraya yerleştirdik ve ihtiyaçlarını karşıladık. Şu anda İl Sağlık Müdürlüğümüzün ekipleri ile birlikte şu an burada yaşayan herkesi sağlık taramasından geçiriyoruz. Biz burada misafirlerimize sıcak bir yuva ve sıcak bir aş vermek için çalışıyoruz." dedi. Demir, Suriyelilere nakdi, gıda, temizlik malzemesi ve sağlık taraması gibi yardımlar yapıldığını ifade etti.

“MİSAFİRLERİMİZİ SÜREKLİ SAĞLIK KONTROLLERİNDEN GEÇİRECEĞİZ”

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Fatih Ebiloğlu ise sağlık ekipleri tarafından Suriyeli sığınmacıların tamamının sağlık kontrolünden geçirildiğini belirterek, “UMKE ekiplerimiz, bundan sonra genel tarama amaçlı aralıklarla misafirlerimizi kontrol altında tutacaklar. Şu an için durumunda sıkıntı olan yok, ancak yaşlı bir misafirimizde böbrek sıkıntısı olduğu için hastanede tedavi altına alacağız. Diğerleri rutin kontrollerdir. Bunların dışında herhangi bir sıkıntımız yok.” diye konuştu.

Türk devletinin ve Muş Valiliği'nin her konuda kendilerine yardımcı olduğunu belirten Suriyeli sığınmacılar ise “Sıcak bir ortamda her ihtiyacımız karşılanıyor. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
CİHAN

Yorumlar