Suriyeli aileler kaldırımları mesken tuttu

Fatih'te Suriye'deki savaş nedeniyle İstanbul'a gelen Suriyeli aileler, cadde üzerindeki kaldırımları ve parkları mesken tuttu. Suriyeliler çoluk çocuk zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli aileler kaldırımları mesken tuttu

Fatih'te Suriye'deki savaş nedeniyle İstanbul'a gelen Suriyeli aileler, cadde üzerindeki kaldırımları ve parkları mesken tuttu. Suriyeliler çoluk çocuk zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Yetkililerin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen Suriyeli bir aile ise ilgisizliğe tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 yıldır süren Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileler Fatih'te cadde kaldırımları ve parklarda zor şartlarda yaşıyor. Sahil kenarındaki parkları ve kaldırımları mesken tutarak geceleyen Suriyelilerin yaşadığı sağlık koşulları ise çok kötü. Suriyeli aileler tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken en çok mağdur olan da çocuklar. Parklar ve kaldırımlarda hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aileler, çevredeki vatandaşların yardımlarıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Mağdur halde yaşayan Suriyeli bir aile ise "İki senedir buradayız. Kirada oturuyoruz gecede 50 milyon alıyorlar. Ne tuvalet ver ne hamam var ne yıkana biliyoruz. Gece gündüz dilencilik yapıyoruz. Bize iş güç vermiyorlar. Bizi Tayyip buraya getirdi bize bakmıyor. İki çocuğum var dilenmek istemiyorum." diyerek ilgisizliğe tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar