Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyen grup engellendi

Suriye'den Türkiye'ye doğru yasa dışı yollardan geçiş yapmak isteyen 5 -6 kişilik bir grup askerlerin müdahalesiyle engellendi.Genelkurmay Başkanlığı, 26 Mayıs'ta saat 20.45 sıralarında Şanlıurfa Viranşehir Kara Kuvvetleri 3. Hudut Alay...

Google Haberlere Abone ol
Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyen grup engellendi

Suriye'den Türkiye'ye doğru yasa dışı yollardan geçiş yapmak isteyen 5 -6 kişilik bir grup askerlerin müdahalesiyle engellendi.

Genelkurmay Başkanlığı, 26 Mayıs'ta saat 20.45 sıralarında Şanlıurfa Viranşehir Kara Kuvvetleri 3. Hudut Alay Komutanlığı Kapı Hudut Karakol sorumluluk sahasında meydana gelen sınır olayına ilişkin şu bilgiyi verdi: “Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından tespit edilen bu durum üzerine, söz konusu kaçakçı şahıslara, HDT tarafından sözlü olarak ‘dur’ ikazında bulunulmuştur. Anılan kaçakçı şahısların ikaza uymaması ve HDT'ye mukavemet göstermesi üzerine arbede yaşanmış, yaşanan arbede üzerine havaya uyarı atışı yapılmış ve iki Suriye uyruklu şahıs ele geçirilmiştir. Diğer şahıslar ise Suriye istikametine geri kaçtıkları esnada, söz konusu grubun kaçışını himaye etmek maksadıyla, Suriye tarafından unsurlarımıza doğru hafif silahlar ile 5 -6 el ateş edilmiştir. HDT, açılan ateşe ateşle karşılık vermiş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Viranşehir Cumhuriyet Savcılığına ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bilgi verilmiştir.”

KAÇAKÇILAR DOÇKA İLE SALDIRDI

Yine dün Hatay Narlıca Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, saat 19.40 sıralarında Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen, toplam 438 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ve iki adet toplam 200 metre uzunluğunda boru tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığı akaryakıt kaçakçılığı faaliyetinde kullanılan boru hatlarına müdahale esnasında, hudut unsurları üzerine Suriye tarafındaki ormanlık alandan 4 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği ve bir adet Doçka Makineli Tüfeği ile hedef gözetmeksizin yaklaşık 250 el ateş açıldığını bildirdi.

Hudut unsurlarının açılan ateşe anında karşılık vermesi üzerine ateşler kesildiği, olay sonucunda üzerinde bir adet Doçka monteli araç ve himayesinde bulunan sekiz adet akaryakıt tankeri kullanılamaz hale geldiğine işaret edilen açıklamada, “Bulunan bidonlar ve boru hatları, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edilmiştir. Olay hakkında Altınözü Cumhuriyet Savcılığına, Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığına (Adana) bilgi verilmiştir.” denildi. CİHAN

Yorumlar