Suriye'den Türkiye'ye beyin göçü de yaşanıyor

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'den göç edenler arasında çok iyi yetişmiş meslek sahibi, bilim adamı bulunduğunu ancak bunları da batının almak istediğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'den Türkiye'ye beyin göçü de yaşanıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'den Türkiye'ye beyin göçünün de yaşandığını söyledi. Yıldırım, batının mülteciler içinden sadece meslek sahibi, bilim adamı olanları kabul etmek istediğini belirterek, "Batının istediği tek bir şey var mülteci almak değil, iyi yetişmiş insanları alıp kendine hizmet ettirmektir. Doktorları, mühendisleri, ilim adamlarını almak istiyor, onun dışında onlar için kadın çocuk bunlar hiç önemli değil" dedi.

Medeniyet Gençliği Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği "Cumartesi Sohbetleri"ne katılan Yıldırım, program öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'ya 20 bin civarında, diğer bazı ülkelere 10 bin, bazılarına da 5 bin mülteci geldiğini aktardı.

Suriyelilerin Türkiye'ye gelmesinin bereketli olduğunu, ekonomiyi hareketlendirdiğini aktaran Yıldırım, unutulan mesleklerin de yeniden canlandırıldığını söyledi. Büyük bir beyin göçü yaşandığına da vurgu yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Nüfusumuz artmıştır, ilim adamları Türkiye'ye gelmiştir. Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlının nüfusu 22 milyondu. Bunun 4,5 milyonu Anadolu'da yaşıyordu. Savaştan sonra mültecilerle beraber 11 milyon oldu. Anadolu toprağı mülteciler toprağıdır. Bugün mültecilere karşı olanların dedesine bakarsanız onlarda başka yerden gelmiştir. Balkanlardan, Kafkasyadan, Suriye'den, Mısır'dan, Horasan tarafından. Suriyeli mültecilere ters davrananlar kendi dedelerini de adeta inkar eden insanlardır. Onun için Suriyeli ve diğer mültecilerin başımızın üzerinde yerleri olmalıdır."

Yorumlar