Suriye'den kaçtı İstanbul'da lokanta zinciri kurdu

Ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteci Muhammed Nizar Bitar, İstanbul'da lokanta zinciri kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'den kaçtı İstanbul'da lokanta zinciri kurdu

5 lokanta, 2 adet de lavaş fırını açan Bitar, birlikte 300’den çok Suriyeli çalıştırıyor.
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen Muhammed Nizar Bitar, takribî dört sene önceAksaray’da bir Bodrum katında lokantalara yemek imalatı yapmaya başladı. Ardından, kendisi gibi Suriyeli sığınmacı bulunan 22 ortakla 5 Suriye lokantası, iki adet de lavaş fırını açan beş çocuk babası Bitar, lokanta ve fırınlarında 300’den çok Suriyeli çalıştırıyor. 'Tarbuş' lokanta zinciri günden güne büyüyor.
 
Türkiye’ye Suriye’de yaşanan iç harp itibariyle 2011 yılında geldiklerini belirten Muhammed Nizar Bitar “Buraya geldikten sonra yavaş yavaş burada küçük firma kurduk. Şirket kurduktan sonra bundan sonra yavaş yavaş şubeler açıyoruz. Yemek ve ekmek sektöründe çalışıyoruz” dedi. 
 
“TÜRKLER YEMEKLERİMİ BEĞENİYOR” 
 
Suriye’de bir mozaik fabrikası olduğunu belirten Bitar, “Lokantacılık benim hobim. Hobi şekilde başladım bu işe. Yemek en güzel sektördür. Türkiye’de humus eksik. Ben onları yapıp Türk lokantalarına satıyorum. Humusları aşırı beğeniyorlar. Bizim müşterilerimizin takribî yüzde 25’i Türkler” ifadesini kullandı. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar