Suriye'deki iç savaşı kitaplaştıran yazarlara ödül

Suriye Yazarlar Birliği tarafından, Suriye'de 4 yıldan bu yana devam eden iç savaşı ve ülkenin durumunu yazarak kitap haline getiren yazarlara ödül verildi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki iç savaşı kitaplaştıran yazarlara ödül

Suriye Yazarlar Birliği tarafından, Suriye'de 4 yıldan bu yana devam eden iç savaşı ve ülkenin durumunu yazarak kitap haline getiren yazarlara ödül verildi. Hatay'ın Antakya ilçesinde bir otelde düzenlenen ödül töreninde ayrıca Suriye’deki savaşı anlatan mini bir resim sergisi de katılımcılarının beğenisine sunuldu.

Birliğin yaptığı değerlendirmede, Fahreddin Feyad’ın yazdığı ‘Rimiş-il’ adlı kitap birinci seçilirken, Gassan Cibai’nin kaleme aldığı ‘Generalin Kahvesi’ ikinci, Sevsen Cemil Hassan’ın eseri; ‘Gecelerin Gömleği de üçüncülüğü layık görüldü.

Suriye Yazarlar Birliği yetkilisi Hatib Bedli, ödüle layık görülen yazarların Suriye’de olduğunu ve savaş yüzünden bu törene gelemediklerini söyledi.

Hatib Bedli ödüller hakkında da bilgi vererek; “Yazarlar birliğimiz tarafından ülkede devam eden savaş boyunca başarılı eserler veren yazarlarımız arasında böyle bir yarışma düzenledik. Bu yarışmayla birlikte ilk 3 sırayı alan eserlerin sahiplerine 16 bin dolar ödül veriyoruz. Birinciye 8 bin, ikinciye 5 bin üçüncüye ise 3 bin dolar ödül verilecek.” dedi.

Ödül törenine ilişkin detayları gazetecilerle paylaşan Hatib Bedli; “Bu tören Suriye’de roman ve hikaye yazarlarını alanlarında daha iyi bir şekilde teşvik etmek için düzenlendi. Töreni burada yapmamızın sebebi ruhen, manen Suriye’ye yakın olmak, Suriye halkının çektiği sıkıntıyı hissetmek içindir. Uzak bir yer değil de yakın bir yer tercih ettik. Ödül kazanmaya hak sağlayan eserleri biz aylarca önceden bastırdık ve şu anda burada hazırladık.” şeklinde konuştu.

Ödül töreniyle birlikte bir de resim sergisi açıldığını söyleyen Bedli; “Bu mekanda gerek Suriye’den gerekse diğer Arap ülkelerinden değerli şahsiyetleri de çağırdık. Bilahare bu toplantının devamı olarak Suriye resim sergisi de olacak.” diye konuştu.

Suriye’de son yıllarda yaşanan savaşın edebiyatın da konuları haline geldiğini aktaran Bedli; “Bu iç savaş değildir. Bu istibdata ve diktatörlüğe karşı bir devrimdir. Bu eserler halkın yaşadığı sıkıntı ve çilelerden çıkmıştır. Bu kitaplar, Suriye halkının birkaç yıldan beri maruz kaldığı yıkım, tedhiş, terör ve kanlı olayları ele alıyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar