Suriye'deki çatışmalarda İzmirli El Kaide bölge sorumlusu öldürüldü

İzmir'de terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda, daha önce gözaltına alınarak tutuklanan ve Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen 40 yaşındaki E.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki çatışmalarda İzmirli El Kaide bölge sorumlusu öldürüldü

İzmir'de terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda, daha önce gözaltına alınarak tutuklanan ve Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen 40 yaşındaki E.A., Suriye’de hayatını kaybetti. E.A.’nın, yaklaşık üç aydır Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed güçlerine karşı savaştığı öğrenildi.

Kemalpaşa ilçesi ve Manisa'da 14 Aralık 2011 tarihinde önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, terör örgütü El Kaide üyesi altı kişi yakalanmıştı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan E.A., savcılığın itirazı üzerine nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise iki adet ruhsatsız tabanca ve bir adet gaz tabancasının yanısıra eğitim sistemini eleştiren, Atatürk'e hakaretler içeren, Meclis'i ve seçim sistemini putperestlik olarak tanımlayıp oy kullanılmaması çağrısında bulunulan çok sayıda örgüt eğitim CD'si ele geçirilmişti. Esed'e karşı yapılan cihat çağrısı üzerine Suriye'ye geçerek muhalif gruplara katılan E.A., dün gece çıkan çatışmalarda öldürüldü. Suriye'deki iç savaşta yaklaşık üç aydır Esed güçlerine karşı savaştığı iddia edilen E.A.’nın ailesinin, Kemalpaşa'da yaşadığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar