Suriye'de Şok İdda

SURİYE'nin resmi haber ajansı SANA: Operasyonda Türkler de öldü

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de Şok İdda

SURİYE'nin resmi haber ajansı SANA, iç karışıklığın sürdüğü başkent Şam'da, ordu birlikleri tarafından düzenlenen operasyonlarda öldürülenlerin arasında Türk ve Afganistan uyruklu kişilerin de bulunduğunu ileri sürdü.

Suriye resmi haber ajansı SANA internet sitesinde, ordu birliklerinin dün Şam kırsalında muhalif güçlere yönelik operasyon yaptığını açıkladı. Operasyonda aralarında Türkiye ve Afganistan uyrukluların da bulunduğu çok sayıda kişinin öldürüldüğü ve yaralı olarak yakalandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Askeri bir kaynak; Şam kırsalında Adra Beled, Duma, Harasta, Covbar, Zabadani ve Darayya’da düzenledikleri nitelikli operasyonlar sonucunda aralarında Türkiye ve Afganistan uyruklular da bulunan çok sayıda teröristi ölü ve yaralı olarak ele geçirdiklerini dile getirdi. Adra Beled’te teröristlere ait silah ve mühimmat yüklü iki aracın imha edildiğine değinen kaynak; Duma’da bulunan bir terör yuvasına yönelik düzenlenen nitelikli bir operasyon sonucunda orada bulunan Türkiye, Afganistan ve Filistin uyruklu teröristlerin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti."

Açıklamada öldürüldüğü ileri sürülen Türkiye uyruklu kişilerin kimliklerine ilişkin bilgi verilmedi.

Yorumlar