Suriye'de kaçırılan gazeteci Aygün’ün memleketinden 'kurtarın' çağrısı

Suriye’de 29 gün önce kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün kurtarılması için memleketi Gümüşhane'de Gazeteciler Cemiyeti Özgürlük Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de kaçırılan gazeteci Aygün’ün memleketinden 'kurtarın' çağrısı

Suriye’de 29 gün önce kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün kurtarılması için memleketi Gümüşhane'de Gazeteciler Cemiyeti Özgürlük Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Gazeteci Bünyamin Aygün'ün Köse ilçesinde yaşayan ağabeyleri Mehmani ve Deryami Aygün ile akrabalarının yanı sıra yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklamasında Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Bünyamin Aygün’ün kaçırılması ve halen haber alınamamasının hem Gümüşhanelileri hem de Türkiye kamuoyunu derinden üzdüğünü söyledi.

Ülke çapında birçok ödülün sahibi olan ve Gümüşhane için çarpan yüreği ile yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atan gazeteci Bünyamin Aygün’ün mesleğini icra etmek için 29 gün önce gittiği Suriye’de görevi başındayken, henüz bilinmeyen bir nedenle terörist olduğu söylenen bir örgüt tarafından kaçırıldığını ifade eden Sadık, "Gümüşhanemizin yetiştirdiği gazeteci Bünyamin Aygün, başarıları ile bizleri gururlandıran bir hemşehrimizdir. En zor şartların yaşandığı ülkelerde dahi, görevini cesurca yerine getiren Bünyamin Aygün; Suriye’de iç savaşın başladığından bu yana, gazeteci olarak defalarca bu ülkeye gitmiş, en çarpıcı fotoğrafları ile başta Türk kamuoyu olmak üzere dünya kamuoyunu da önemli ölçüde bilgilendirmeyi başarmıştır. Tek amacı haber yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek olan Bünyamin kardeşimizin, Suriye’de çatışmalar sürerken uluslar arası hukuka uymayacak şekilde kaçırıldığını da özellikle belirtmek istiyoruz." dedi.

Suriye’nin gazeteciler için ölüm kampına döndüğünü belirten Sadık, Suriye’deki eli silahlı gruplara şöyle seslendi: "Gazetecileri lütfen kendi iç savaşınıza kurban etmeyiniz. Çünkü, gazeteciler tarafsız olarak görevlerini yapan, halkın bilgi edinmesini sağlayan, kalem sahibi kişilerdir. Tek silahları ise ellerindeki fotoğraf makinesi ve kalemleridir. Bundan amaç, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı ve trajik olayları dünya kamuoyu ile paylaşmaktır. Bir bakıma Suriye halkının sesi olmaktır."

Gümüşhane kamuoyu olarak gönülleri ve yüreklerinin sonuna kadar Bünyamin Aygün’le olacağını dile getiren Sadık, "Bir an önce serbest kalarak, özgürlüğüne kavuşmak en büyük dileğimizdir. Dualarımızda milletçe hep bu yönde olacaktır. Netice itibarıyla, Suriye’deki varlık nedeni sadece insanları bilgilendirmek olan Bünyamin Aygün’ün derhal serbest bırakılmasını bizde, Gümüşhane STK’ları ve halkı olarak yüksek sesle haykırıyoruz. Bunun için Bünyamin Aygün’ün sağ salim vatanına, çocuklarına, ailesine ve çok sevdiği mesleğine kavuşması yolunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, MİT Müsteşarımız olmak üzere ilgili kurum ve kişilerin olaya gereken duyarlılıkla yaklaşmalarını ve girişimlerde bulunmalarını, muhalefet partilerinin de, bu çabaya katkı sağlamalarını bekliyor, herkesi bu konuda uğraş vermeye davet ediyoruz. Gümüşhane Basını, STK’ları ve kamuoyu olarak Bünyamin Aygün kardeşimizin sağ salim ülkemize dönmesi için her zaman çaba göstereceğimizi, konunun takipçisi olacağımızı ısrarla dile getirerek bu çağrımızın Gümüşhane halkının ortak sesi olduğunu belirtiyor, Aygün’ün biran önce özgürlüğe kavuşmasını diliyor ve bekliyoruz." dedi.

Bünyamin Aygün’ün ağabeyi Mehmani Aygün de kardeşlerinin bir an önce geri dönmesini beklediklerini ve sahip çıkan hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.
CİHAN

Yorumlar