Suriye’de faaliyet gösteren Nusra Cephesi terör örgütü listesine eklendi

Bakanlar Kurulu, El Kaide terör örgütü ile bağlantılı kuruluşlar listesine Suriye’de faaliyet gösteren Nusra Cephesi’ni ekledi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları ile listelenen...

Google Haberlere Abone ol
Suriye’de faaliyet gösteren Nusra Cephesi terör örgütü listesine eklendi

Bakanlar Kurulu, El Kaide terör örgütü ile bağlantılı kuruluşlar listesine Suriye’de faaliyet gösteren Nusra Cephesi’ni ekledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları ile listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlığının dondurulması hakkındaki 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda ayrıca, “Maliye Bakanlığı'nın 16/5/2014 tarihli ve 6968 sayılı yazısı üzerine, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un 5'inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/5/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.” denildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, “El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler” başlıklı bölümde yer alan “El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar” bölümünde değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre Suriye’de faaliyet gösteren Nusra Cephesi de eklendi.

CİHAN

Yorumlar