Suriye uçaklarının taciz girişimne F-16'lılarla karşılık verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Suriye'den kalkan bir adet uçak ve bir adet helikopterin Hatay'ın güneyinde Türkiye sınırına yaklaşması üzere F-16 savaş uçaklarıyla karşılık verildiğini ve uçakların sınıra yakın bir mesafeden geri dönerek bölgeden uzaklaşt.

Google Haberlere Abone ol
Suriye uçaklarının taciz girişimne F-16'lılarla karşılık verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Suriye'den kalkan bir adet uçak ve bir adet helikopterin Hatay'ın güneyinde Türkiye sınırına yaklaşması üzere F-16 savaş uçaklarıyla karşılık verildiğini ve uçakların sınıra yakın bir mesafeden geri dönerek bölgeden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türkiye-Suriye hudut bölgesinde 'Hava Muharebe Devriye Görevi' icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye’ye ait bir adet MIG-25 uçağının, Hatay Cilvegözü'nün güneyine doğru yaklaştığını tespit etti. Bunun üzerine üzerine uçaklar bölgeye yönlendirildi. Suriye’ye ait hava aracı, Türkiye sınırına 2.7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Öte yandan, Suriye’ye ait bir adet MI-17 helikopteri, Hatay Karbeyaz'ın güneyine doğru yaklaşması üzerine bölgeye F-16 uçakları yönlendirildi. Suriye’ye ait hava aracı, sınıra 3.7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. CİHAN

Yorumlar