Suriye uçak ve füzeleri hemen her gün Türkiye'yi taciz ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’de iç savaş başladığı günden bu yana sınırdaki emniyet tedbirlerini üst düzeye çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye uçak ve füzeleri hemen her gün Türkiye'yi taciz ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’de iç savaş başladığı günden bu yana sınırdaki emniyet tedbirlerini üst düzeye çıkardı. Suriye ise o günden bu yana hemen her gün uçak ya da füze savunma sistemleri ile Türkiye’yi tacize devam ediyor.

Türkiye-Suriye hududundaki kontroller; karardan karakol ve mobil devriye unsurları ile icra edilirken Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı jet uçakları ile de 24 saat sınırda devriye uçuşları gerçekleştiriliyor. TSK, 22 Mart'ta 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca rutin devriye uçuşu icra gerçekleştirdi.

Suriye uçaklarının sınıra yaklaşması durumunda devriye uçaklarına ilave uçaklar da katılıyor. Türkiye’deki askeri meydanlardan takviye olarak engelleme ve müdahale için uçaklar havalanıyor. Ancak hemen her gün Suriye’ye ait bir hava aracı Türkiye sınırına yaklaşarak tacizde bulunuyor. Bunun dışında Suriye'nin füze savunma sistemleri de devriye uçuşu yapan Türk uçaklarını radar kilidi ile taciz ediyor.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra ediliyor. CİHAN

Yorumlar