Suriye sınırında kaçakçılar bir askeri yaraladı

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Suriye-Türkiye sınırında çıkan çatışmada bir askerin yaralandığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye sınırında kaçakçılar bir askeri yaraladı

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Suriye-Türkiye sınırında çıkan çatışmada bir askerin yaralandığını bildirdi. Yapılan açıklamada, bugün Türkiye-Suriye sınırında saat 02.20 sıralarında yaşanan olay hakkında bilgi verildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa Viranşehir 3. Hudut Alay Komutanlığı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında; Suriye’den Türkiye’ye 7 şahsın siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiği tespit edildi. Olay bölgesine sevk edilen Kapı Hudut Karakolu Ani Müdahele Mangası (AMM) tarafından şahıslara "dur" ikazında bulunuldu. Ancak ikaza uymayan şahıslar Suriye istikametine doğru geri kaçtı. Bu esnada sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine 5-6 el hafif silah ateşi açıldı.

Genelkurmay yaşanan olayı "Suriye tarafından açılan bu ateşe, AMM personeli tarafından misli ile karşılık verilmiştir. Ancak, Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir personelimiz bacağından yaralanarak Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılmış ve tedavisi yapılmıştır. Hayati tehlikesi yoktur. Olay ile ilgili 7'nci Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığına, Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığına ve Ceylanpınar Kaymakamlığına bilgi verilmiştir." şeklinde aktardı.
CİHAN

Yorumlar