Suriye sınırında asker ile BDP’liler arasında arbede çıktı; 1 asker yaralı

Suriye sınırında yasadışı gösteri ve yürüyüş yapmak isteyen BDP’liler ve onları barikat kurarak engellemeye çalışan Jandarma arasında çıkan taşlı sopalı arbede de 1 asker yaralandı.Suriye’nin kuzeyinde (Rojava) çatışmalarda öldürülen...

Google Haberlere Abone ol
Suriye sınırında asker ile BDP’liler arasında arbede çıktı; 1 asker yaralı

Suriye sınırında yasadışı gösteri ve yürüyüş yapmak isteyen BDP’liler ve onları barikat kurarak engellemeye çalışan Jandarma arasında çıkan taşlı sopalı arbede de 1 asker yaralandı.

Suriye’nin kuzeyinde (Rojava) çatışmalarda öldürülen PKK/YPG'lileri anmak ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (KDP) Başkanı Mesut Barzani’nin sınıra kazdığı hendekleri protesto etmek amacı ile BDP Gençlik Meclisi tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin Mürşitpınar-Kobani sınırında organize edilen aralarında BDP'li Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen'in de bulunduğu kalabalığın izinsiz gösteri ve yürüyüşe jandarma barikat kurarak müdahale etti.

JANDARMA YOLU KESTİ

Bu sırada yaklaşık 500 kişilik grupta bulunan yüzleri poşu ile gizlenmiş çok sayıda kişi terör örgütü elebaşısı PKK, KCK, YPG, PYD bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri açıp slogan atarak taş ve sopalarla askerlere saldırıp jandarmanın kurduğu barikatı yarmak istedi.

Öte yandan Jandarma güçleri bütün uyarılara rağmen izinsiz gösteri ve yürüyüş yapan BDP’lilerin taş atmayı sürdürmesi üzerine kalabalığa biber gazı ve zırhlı TOMA araçlarından basınçlı su sıkarak müdahale ederek göstericileri dağıtmaya çalıştı. Olay anında yaşanan arbede de bir asker kafasına ve koluna göstericiler tarafından atılan ve isabet eden taşlar nedeni ile yaralanırken, yaralı asker derhal ambulansla Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Suruç Devlet Hastanesinde kaldırılan ve poliklinikte muayenesi yapılan yaralı askerin başından hafif sıyrıklarla yaralı olduğu ve ciddi bir sağlık problemi bulunmadığı öğrenilirken, Suriye sınırın da yaklaşık 2 saat süren ve jandarmanın bölgede zırhlı araçlarla ve takviye kuvvetle yoğun önlem aldığı gerginlik, göstericilerin sınır hattından ayrılması ile sona erdi.

PKK/KCK ise bugün yapılacak sınır yürüyüşü öncesi ilçede tüm esnafa zorla kepenk kapattırmıştı. CİHAN

Yorumlar