Suriye füzeleri F-16’ları taciz etti, sınıra yaklaşan uçak ise geri döndü

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait bir uçağın Hatay sınırına yaklaşması üzerine bölgeye F-16 gönderildi, bunun üzerine Suriye uçağının geri döndüğünü bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye füzeleri F-16’ları taciz etti, sınıra yaklaşan uçak ise geri döndü

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait bir uçağın Hatay sınırına yaklaşması üzerine bölgeye F-16 gönderildi, bunun üzerine Suriye uçağının geri döndüğünü bildirdi. Genelkurmay ayrıca Suriye füze sistemlerinin Türk F-16 uçaklarını da taciz ettiğini belirtti.

    Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Türkiye-Suriye hudut bölgesinde 'Hava Muharebe Devriye Görevi' icra eden 2 adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının, Yayladağı / Hatay güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza 1,4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır. Bu görevler esnasında, F-16 uçaklarımıza Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-8 füze sistemleri tarafından, toplam 2 dakika 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 14 kez tacizde bulunulmuştur.”
CİHAN

Yorumlar